HABERİ PAYLAŞIN

Her yıl TEKNOFEST’te yerini alan TOBB ETÜ’lüler, TOBB ETÜ ve ülkemiz için gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencileri Seyyid Hikmet Çelik, Mehmet Şakir Aslan, Ahmet Emre Oluk, Ege Deveci, Oğuzhan Canpolat, Şevval İzmirli, Kerem Yalçınkaya, Ahmet Hakan Yıldız, Yusuf Aydın, Hasan Tuna, Şevval Neva Varol ve Mert Can ile ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi Emre Hakan Demirli’den oluşan Kasırga takımları TEKNOFEST 2023’ten ödüllerle döndü.

Öğrenciler; Kasırga, Kasırga Kızıl, Kasırga Gök ve Kasırga Gün olarak TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Ergin danışmanlığında yarışmada yer alırken Çip Tasarım Yarışması Sayısal İşlemci Tasarım Kategorisinde Kasırga Kızıl birincilik, Kasırga Gök ikincilik, Kasırga Gün üçüncülük ödüllerine layık görüldü. Çip Tasarım Yarışması Görüntü İşleme Tasarım Kategorisinde ise Kasırga takımı mansiyon birincisi oldu. Kasırga-Gün takımı ayrıca En İyi Takım Ruhu Ödülüne layık görüldü.

Sayısal İşlemci Tasarım kategorisinde "RISC-V tabanlı bir işlemci" tasarlandı. Görüntü İşleme Tasarım kategorisinde ise "çeşitli görüntü sinyal işleme algoritmalarını gerçekleyen bir yonga" tasarımı yapıldı.

Yarışmada sıralamalar şöyle:

4 takım olarak katıldıkları yarışmadan 2 kategoride 4 ödülle dönen Kasırga, TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Rektör Prof. Dr. Yusuf Sarınay ile bir araya gelerek projelerini anlattı.  

TOBB ETÜ’lüler, TEKNOFEST 2022’den de ödüllerle dönmüş, Kasırga Takımı TEKNOFEST Karadeniz Çip Tasarım Yarışması’nda sayısal kategorisinde aldığı birincilikle, Phantom Takımı ise TEKNOFEST kapsamında Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen Travel Hackathon yarışmasında aldığı ikincilik ödülü ile TOBB ETÜ’ye büyük heyecan ve gurur yaşatmıştı.