HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Psikoloji Bölümü mezunlarından Zeynep Erdem, dünyada önde gelen nitel araştırmalara yön veren The Qualitative Report (TQR) tarafından gerçekleştirilen 12. TQR Yıllık Konferansına, lisans öğrenimi kapsamında geliştirdiği araştırmaya dayanan sözlü bildirisiyle katıldı.

12-15 Ocak 2021 tarihlerinde Nova Southeastern University ev sahipliğinde gerçekleşen sanal konferansta Zeynep Erdem; lisans öğrenimi sırasında bitirme projesi dersi kapsamında geliştirdiği ve Dr. Öğretim Üyesi İlknur Dilekler ile birlikte yürüttüğü “Emotion Regulation Strategies of Young Adults and Their Caregivers: A Qualitative Analysis” başlıklı araştırmanın bulgularını katılımcılarla paylaştı.

Erdem, araştırma kapsamında genç yetişkinlerin gündelik duygusal deneyimleri, bu deneyimleri nasıl yönettikleri ile bunu yaparken onları yetiştiren ebeveyn ya da diğer bakım verenlerin rolü üzerine neler düşündüklerini aktardı.

Aynı konferansta “Ambivalence of Collaboration in Psychotherapy Room: Perspectives of Sadomasochism and Conversation Analysis” başlıklı bildirisini sunan Dr. Öğr. Üyesi İlknur Dilekler ise psikoterapi etkileşimini kişilik özellikleri perspektifinden ele aldı ve konuşma çözümlemesinin psikoterapi sürecini yakından inceleyen araştırmalardaki uygulamalarına dair bir örnek sundu.

Dünyanın en eski disiplinler arası nitel araştırma dergisi olan ve bilimsel bilginin uygulamasına dayalı fikir, yöntem ve analizlerin geliştirilmesine yön veren The Qualitative Report; bu alanda önde gelen araştırmacı, akademisyen ve uygulayıcılar için bir forum ve uluslararası işbirliklerinin kurulması için bir platform görevi görüyor. Bu yıl 12ncisi gerçekleşen The Qualitative Report Yıllık Konferansı, 2010 yılından bu yana düzenli olarak dünyanın her yanından psikoloji, sosyoloji, eğitim, medya, siyaset bilimi gibi alanlardan seçkin araştırmacıları bir araya getiriyor.

Mezunumuzun sunumuyla ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.