HABERİ PAYLAŞIN

“Rotamız Erişilebilir Yarınlar” ilkesiyle engelli bireylerin toplumsal hayata erişebilirliğini artırmak üzere çeşitli farkındalık faaliyetleri yürüten ROTA ETÜ Kurumsal İletişim ve Sosyal Çalışmalar ve Engelsiz TOBB ETÜ öğrenci toplulukları, Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Güldem Ökem liderliğinde 10-11 Haziran 2022 tarihleri arasında Üniversitemizde “ROTAFEST Sanata Erişebilirlik Festivali” düzenledi.

 

TOBB ETÜ öğrencileri ve katılımcılar, iki gün süren festival boyunca performans ve plastik  sanatlardan müzik, heykel ve resim dahil olmak üzere 65 sanatçı ve kuruluş temsilcileriyle birlikte 150'den fazla misafiri ağırlayarak, sanatın birleştirici gücünü deneyimledi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ROTAFEST Sanata Erişebilirlik Festivalinde Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası, Gazi Trio Anlatımlı Oda Müziği, Serebral Palsili Çocuklar Derneği  (SERÇEV) ile Otizm ve Müzik Yaz Okulu (OMYO) koroları sahne aldı, kanun, piyano, bateri ve akordiyon dinletileri sunuldu.

 

 

Tüm katılımcıların ritim-hareket-dans ve heykel atölyelerine coşkuyla katılarak eğlenceli zaman geçirdikleri Festivalde ayrıca Engelsiz Filmler Festivali etkinliklikleri, Kapsayıcı ve Erişilebilir Yaşam Derneği (ERYADER) ve müzelere erişebilirlik ile ilgili bilgiler sunuldu. Şehit Yakınları, Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED) “Önce Vatan 1915 Çanakkale Şehitleri Savaş Müzesini” katılımcıların ziyaretine açtı. Sesli Betimleme Derneği desteğiyle açık hava film gösterimi yapıldı.

 

 

Başta TOBB ETÜ Rektörlüğü olmak üzere, Dış İlişkiler Müdürlüğü, Sağlık, Spor ve Tanıtım Müdürlüğü, TOBB ETÜ Mezunlar Derneği ile tüm TOBB ETÜ idari personelinin destekleriyle gerçekleşen Festival boyunca tüm etkinlik ve ödüllü yarışmalara işaret dili tercümanları eşlik etti.

ROTAFEST’in önümüzdeki yıllarda tüm TOBB ETÜ Ailesiyle birlikte daha geniş kitlelere ulaşması ROTA ETÜ ve Engelsiz TOBB ETÜ’nün en önemli hedefleri arasında yer almaktadır.