TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2019 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

2019 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1983 proje önerisinden 1596’sı bilimsel değerlendirmeye alınmış ve 6’lı puanlama sistemi kullanılarak yapılan değerlendirme sonucunda 186 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi.

Üniversitemizden Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşegül ALTIN KAYHAN, İktisat Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bedri Kamil Onur TAŞ, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cihan TEKOĞLU, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet ÜNLÜ (2 proje) ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şule ATAHAN EVRENK’in proje önerileri desteklenmeye hak kazandı.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet ÜNLÜ, TÜBİTAK 1001 2019-2 çağrı döneminde 2 projesi birden desteklenen tek proje yürütücüsü oldu.

Öğretim üyelerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.