HABERİ PAYLAŞIN

Türkiye’deki tüm üniversitelerden farklı olarak 3-dönem eğitim uygulamasının yürütüldüğü TOBB ETÜ’de 2019-2020 Bahar Dönemi bitiş tarihi, küresel ölçekte yaşanan COVID-19 salgını ve ülkemize olası yansımaları göz önüne alınarak, bir hafta öne alındı ve 14 Mart 2020 olarak güncellendi.

Bahar Dönemi dönem sonu sınavları ise tüm üniversitelerden önce, 13 Nisan - 18 Nisan 2020 tarihleri arasında Üniversitemizin sunucularında kurulan uzak.etu.edu.tr adresli Moodle tabanlı bir öğretim yönetim sistemi üzerinden gerçekleştirildi. " uzak.etu.edu.tr " öğretim yönetim sisteminde toplam 590 ders ve 4587 öğrenci için; yazılı, test, ödev, sözlü sınav, sunum, video sunum ve proje videosu formatlarında gerçekleştirilmek üzere çevrimiçi sınav altyapısı oluşturuldu. Sınav notları 20 Nisan 2020 tarihinde sisteme girilerek öğrencilere bildirildi.

Uzaktan sınav uygulaması; sınavların şeffaf, açıklanabilir ve denetlenebilir olması ilkeleri çerçevesinde, bölümlerin ve derslerin özelliğine göre ve kayıt altına alınmak koşulu ile internet üzerinden sözlü/yazılı sınav veya ödev şeklinde tamamlandı. Özellikle Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından belirlenen sınav kuralları bazı diğer üniversiteler tarafından da örnek alındı. Sınav kurallarına ilişkin Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Ergin’in açıklamalarını buradan izleyebilirsiniz.

2019-2020 Yaz Döneminde Eğitim-Öğretim ve Ortak Eğitim Çevrimiçi Devam Ediyor

Üniversitemizde akademik yılın güz, bahar ve yaz olmak üzere 3 dönemden oluşması ve diğer üniversiteler nezdinde "bahar dönemi" olan sürenin Üniversitemiz Yaz  Dönemini kapsaması nedeni ile Üniversitemiz Senatosu, 26 Mart 2020 tarihinde, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Yaz Dönemindeki derslerin (Tıp Fakültesi dahil) uzaktan eğitim yoluyla, Acil Durum Eğitimi formatında yürütülmesine karar verdi.

27 Nisan 2020 tarihinde başlayan Yaz Döneminde dersler senkron, asenkron ve karma olarak üç farklı kategoride planlandı. Ders materyalleri uzak.etu.edu.tr üzerinden ders sorumluları tarafından paylaşılıyor ve senkron ders anlatımları Zoom telekonferans platformu üzerinden gerçekleştiriliyor.

TOBB ETÜ’de eğitim-öğretimin bir parçası olan Ortak Eğitim Programı da 2019-2020 Yaz Döneminde uzaktan gerçekleştiriliyor. Uzaktan ortak eğitim kapsamında öğrenci kabul edeceğini belirten firma ve kurumlara, sistemde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra eşleştirmeler yapılarak 222 öğrenci yerleştirildi.

 

Uzaktan Eğitim: COVID-19 ile mücadele kapsamında TOBB ETÜ Acil Durum Eğitiminin tamamı

Canlı Ders: Uzaktan eğitim kapsamında Zoom üzerinden verilen dersler

Asenkron Ders: Uzaktan eğitim kapsamında verilen daha önceden öğretim elemanları tarafından hazırlanmış ders kayıtları

Yüz Yüze Ders: COVID-19 öncesinde TOBB ETÜ’de fiziki olarak bulunarak alınan dersler

uzak.etu.edu.tr: TOBB ETÜ Acil Durum Eğitiminin öğrencilere sunduğu platform

 

COVID-19 sürecinde TOBB ETÜ'de yürütülen faaliyetlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz.