HABERİ PAYLAŞIN

Yüksek lisans öğrencimiz Ceren Babayiğit, Angers Fransa’da 21’incisi düzenlenen ICTON 2019 Konferansı'nda “en iyi bildiri” ödülünü kazandı. Aynı konferansta lisans öğrencimiz İpek Anıl Atalay da ortak eğitim sırasında yaptığı çalışmaları bizzat sunma başarısını gösterdi.

Ceren Babayiğit, TED Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezuniyetinin ardından 2017 Güz Döneminde bölümümüz yüksek lisans programına tam burslu olarak kabul edildi. Eğitim ve araştırma çalışmalarını Prof. Dr. Hamza Kurt yönetiminde yürüten Babayiğit, ışığı uzamsal olarak filtreleyen/odaklayan fotonik yapılar üzerine çalıştı. Işığı açısal olarak filtreleyen dalgalı fotonik yapılarla ilgili bildirisi 13 Temmuz 2019’da International Conference on Transparent Optical Networks adlı uluslararası konferansta en iyi bildiri ödülünü kazandı. Asistanlık görevleri ve araştırmasındaki başarı sayesinde Özel Başarı Bursu’na da hak kazanan Ceren Babayiğit’in halihazırda 4 dergi makalesinde ve 5 konferans bildirisinde adı geçiyor.

Ceren Babayiğit, İpek Anıl Atalay ve danışmanları Prof. Dr. Hamza Kurt’u tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Photonic Wavy Structures for Angular Filtering of Light /ICTON2019