DUYURUYU PAYLAŞIN

BAŞVURU TARİHLERİ : 07 -18 Haziran 2021  Saat: 15.30 (Sistem, sadece belirtilen tarihlerde açık olacaktır. Lütfen verilen tarihlerde başvuru yapınız.)

Online başvurudan sonra istenen evrakların tek seferde tümünün taratılarak
yollanmasını, hangi bölüme başvuru yaptığınızı belirterek  basvuru@etu.edu.tr adresine başvuru tarihlerinde gönderilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz onaylanmayacaktır.

Başvuru formu doldurulurken Ales,Yabancı Dil skorları ve not ortalamalarının yuvarlama yapılmadan siteme girilmesi gerekmektedir.

* İstenilen evraklar aşağıda paylaşılmıştır.

* Ödeme makbuzu Öğrenci İşleri Müdürlüğü Lisansüstü sorumlusu tarafından sisteme işlenecektir.

* Evrakların tek seferde tümünün taratılarak yollanmasını önemle rica ederiz.

YABANCI DİL SINAVI : 22 Haziran 2021 Salı günü yapılacak olan sınav bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. (İngilizce sınav notundaki formun doldurulması zorunludur.)

MÜLAKAT TARİHLERİ : 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. (Saatler daha sonra ilgili bölümler tarafından ilan edilecektir.)

Lisansüstü başvurusu için İlk Girişi tıklayınız.  (Başvuru formu doldurulurken Ales ,Yabancı Dil skorları ve not ortalamalarının yuvarlama yapılmadan sisteme girilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz onaylanmayacaktır.)

İşleminiz onaylandıktan sonra belirttiğiniz e-posta adresinize bilgi mesajı gelecektir. Şartları sağlamayan öğrencilerin başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

Enstitümüze 2019-2020 Yaz Döneminden başlamak üzere tüm programlara başvurularda aşağıdaki koşullar geçerlidir.

1. İngilizce Dil yeterliliği için yalnızca YDS, eYDS, TOEFL iBT, YÖK DİL ve TOBB ETÜ sınavları geçerli sayılacaktır. TOEFL'ın yalnızca iBT türü geçerlidir, diğer türlerdeki TOEFL belgeleri başvuru için kabul edilmez.
  2. Doktora Programlarına başvuru yapmak isteyen adayların Tezli Yüksek Lisans programından mezun olmuş olması gerekmektedir.
  3. Bütün ALES puan koşulları Sayısal türdedir. Diğer puan türleri dikkate alınmayacaktır.

ANABİLİM DALI

3,2 / 4.0

EVRAKLAR

• Lisans diplomasının fotokopisi / mezuniyet belgesi
  • Doktora öğrencileri için yüksek lisans diplomasının fotokopisi
  • Yeni tarihli nüfus kayıt örneği (e-devlet)
  • Nüfus cüzdanının fotokopisi
  • Yeni tarihli ikametgâh belgesi.(e-devlet)
  • Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi (e-devlet)
  • Son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet fotoğraf
  • Ales sonuç belgesi
  • Yabancı dil sonuç belgesi
  • İmzalı not dökümü
  • Niyet mektubu
  • 2 adet referans mektubu (Verilen mail adresine Referansı alacağız hocanız mail atabilir.)

(https://www.etu.edu.tr/tr/enstitu/fen-bilimleri-enstitusu/formlar)

• Başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren belge
  • Yabancı Uyruklu Öğrenciler için diploma denklik belgesi
  • Yabancı Uyruklu T.C Kimlik Fotokopisi

Garanti Bankası Mustafa Kemal Mahallesi Şubesi'ndeki 629 84 60 no.lu hesaba (IBAN NO: TR 28 0006 2001 3320 0006 298460) 200.00 TL başvuru ücretinin yatırıldığını gösteren belge (dekont). Açıklama olarak lütfen adı, soyadı ve başvuru ücreti ibarelerini yazdırmayı unutmayınız.