DUYURUYU PAYLAŞIN

Başvuru Tarihleri: 05 Mart-30 Mart 2018 Cuma Saat: 17:30

Yabancı Dil Sınavı: 03 Nisan 2018 Salı  saati daha sonra ilan edilecektir. (Yabancı Diller Bölümünde)

Mülakat: 9-10 Nisan 2018 Pazartesi-Salı saati daha sonra ilan edilecektir. (İlgili Anabilim Dallarında)

Anabilim Dalı

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgi Güvenliği

Burslu ve Ücretli Yüksek Lisans (Tam Burslu Hariç)

Biyomedikal Mühendisliği

Burslu ve Ücretli Doktora ve Yüksek Lisans (Tam Burslu Doktora Hariç)

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Mikro ve Nanoteknoloji

Matematik

Burslu ve Ücretli Doktora ve Yüksek Lisans (Tam Burslu Doktora Hariç)

Mimarlık

Burslu ve Ücretli Yüksek Lisans

Enstitümüze 2017-2018 Yaz Döneminden başlamak üzere tüm programlara başvurularda aşağıdaki koşullar geçerlidir.

İngilizce Dil yeterliliği için yalnızca YDS, eYDS, TOEFL iBT, YÖK DİL ve TOBB ETÜ sınavları geçerli sayılacaktır. TOEFL'ın yalnızca iBT türü geçerlidir, diğer türlerdeki TOEFL belgeleri başvuru için kabul edilmez.

Doktora Programlarına başvuru yapmak isteyen adayların Tezli Yüksek Lisans programından mezun olmuş olması gerekmektedir.

Bütün ALES puan koşulları Sayısal türdedir. Diğer puan türleri dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Koşulları

ALES

Dil

Lisans Not Ortalaması

Yüksek Lisans Not Ortalaması

Yüksek Lisans (Ücretli)

Yüksek Lisans (Burslu)

2,5 / 4,0

Bütünleşik Doktora (Ücretli)

3.0/4.00

Bütünleşik Doktora (Burslu)

3,2/4,0

Doktora (Ücretli)

3,0/4,0

Doktora (Burslu)

2,5 / 4,0

3,2 / 4,0

* Yukarıdaki şartların tamamını sağlayamayan burslu öğrenci adayları TOBB ETÜ Lisansüstü Burslu Öğrenci Yönergesi'nin 7. Maddesinde yer alan şartlara göre başvuru yapabilirler.

Başvuru koşulları TOBB ETÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'ndeki programlara başvurmak için, yönetmelik ve yönergelerle belirlenmiş, gerekli olan en az sınırları belirler; programlara kabul edilme kararı Enstitü Yönetim Kurulu'ndadır.

Başvuru bilgileri için tıklayınız.