HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin kurduğu Edebi Düşünceler Topluluğu tarafından düzenlenen Yeni Sesler: Öğrenciler için Edebiyat Konferansları II 17 Mart 2016 tarihinde TOBB ETÜ Konferans Merkezinde gerçekleştirildi. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine akademik birikimlerini ve düşüncelerini paylaşmada ortak bir zemin oluşturan ve bu yıl ikincisi düzenlenen konferansın konusu “öteki” idi. TOBB ETÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bal “Chuck Palahniuk’un Dövüş Kulübü’nde Öteki Olmak” ve bölüm öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hasan İnal “Öteki” başlıklı konuşmalarıyla konu ve kavram üzerine geçmişten günümüze bilgilendirme ve değerlendirme yaparak konferansın açılışını yaptılar.

TOBB ETÜ, ODTÜ ve Bilkent üniversitelerinden katılımcıların yer aldığı konferansta Edgar Allan Poe, Ahmet Mithat, Jack London ve Shakespeare gibi İngiliz ve Türk edebiyatlarının önde gelen yazarlarının eserlerindeki “öteki” teması üzerine bildiriler sunuldu. Bir katılımcı da “öteki” kavramının pop kültür üzerindekini etkilerini özellikle Disney çizgi filmleri ve animasyonlarına farklı açılardan yaklaşarak inceledi.

Konferans İngiliz Dili ve Edebiyatı öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Melahat Sibel Dinçel’in kapanış konuşmasıyla sona erdi ve bildiri sunanlara sertifikaları verildi. Tüm katılımcılar tarafından oylama yöntemi ile belirlenen gelecek seneki konferansın konusu oy çokluğu ile “Science Fiction (Bilim Kurgu)” olarak belirlendi.