HABERİ PAYLAŞIN

İnsan davranışı sergileyen akıllı makinalar üretmek hayaliyle başlayan yapay zeka çalışmaları tüm dünyada teknolojik gelişmelerin öncülüğünü yapıyor. TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi tarafından, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında bu alandaki artan ihtiyaca yönelik açılan ve ilk yılında sadece tam burslu 10 öğrenci kabul edecek olan Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü, Türkiye’nin ilk lisans programı olarak nitelikli beyinleri dünya çapında Yapay Zeka eğitimi almaya çağırıyor.

Çağımızın en önemli teknolojik dönüşümünde benim de imzam olmalı diyen, analitik becerilerine, hayal güçlerine ve hayallerini gerçekleştirme azimlerine güvenen genç beyinleri yeteneklerinin sınırlarını zorlamaya davet ediyoruz!

 

Yapay Zeka Mühendisliği Nedir?

Yapay Zeka Mühendisliği; Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği tekniklerini finansal piyasalardan, akıllı şehir uygulamalarına; nesnelerin internetinden otonom araba geliştirmeye kadar geniş bir yelpazede uygulayan disiplinlerarası bir bilim ve mühendislik dalıdır. 

- Verimli bilgisayar programlama yapan, karşılaştıkları hesaplama problemlerine algoritmik yaklaşımlar sunan, büyük verileri işleyebilen ve anlam çıkaran,

- Olasılık, istatistik, doğrusal ve doğrusal olmayan programlama gibi yöneylem araştırmalarının temel konularına hakim,

- Dünya finans piyasalarının işleyişini bilen ve bu alanda teknoloji geliştirebilen,

- Sürekli matematik, lineer cebir ve diferansiyel denklem çözme gibi temel matematik bilgilerine hakim

profesyoneller yetiştirmek amacıyla açılan TOBB ETÜ Yapay Zeka Mühendisliği Bölümünde öğrenciler;

- Bilgisayar Mühendisliği dersleri ile algoritma, yapay öğrenme ve veri madenciliği alanlarına,

- Finans dersleri ile finansal piyasalara,

- Endüstri Mühendisliği dersleri ile olasılık, istatistik ve yöneylem araştırmalarına hakim;

bunun yanı sıra yönetim, girişimcilik ve liderlik becerileri ile donatılmış Yapay Zeka Mühendisleri olarak mezun olacak.

 

Yapay Zeka Mühendisliği Bölümü hakkında daha fazla bilgiye bölüm sayfasından ulaşabilirsiniz.