HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Siber Güvenlik Programı Hakkında

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’ndaki öncelikli kalemlerden güvenlik alanında nitelikli eleman yetiştirme hedefinde üniversiteler kilit rol oynamaktadır. TOBB ETÜ’de Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı kurulmadan önce, Bilgisayar Mühendisliği ve Matematik Bölümlerinde güvenlik üzerine çalışan öğretim üyeleri tarafından dersler verilmekte ve bu alanda araştırmalar yürütülmekteydi.

2013 yılında sektördeki ve ülkedeki ihtiyaca yönelik olarak siber güvenlik alanında bir yüksek lisans programının açılmasına karar verildi. TOBB ETÜ Siber Güvenlik Programı, siber güvenlik üzerine çalışan nitelikli insanlar yetiştirerek Türkiye’de bu alandaki boşluğu doldurmaya katkıda bulunmak amacı ile kuruldu.

TOBB ETÜ Siber Güvenlik programının en ayırt edici özellikleri akademik kadronun niteliği ve sektörden gelen hocaların katkısıyla programın uygulama yönünün güçlü olmasıdır.

Öğrenciler tezli veya tezsiz olarak Bilgi Güvenliği Yüksek Lisans Programından mezun olabilirler.

Program dersleri hakkında ayrıntılı bilgi

Başvuru hakkında ayrıntılı bilgi 

Akademik Kadromuz Hakkında

TOBB ETÜ Siber Güvenlik Programı Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalında çalışmalarını sürdüren tam zamanlı alanında tanınmış öğretim üyelerimiz ve sektörden gelen yarı zamanlı hocalarımızdan oluşan güçlü ve dinamik bir akademik kadroya sahiptir.

Prof.Dr.Ali Aydın Selçuk

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği

Prof.Dr.Kemal Bıçakçı

 TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği

Doç.Dr.Hüsrev Taha Sencar  

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği

Emre Tınaztepe 

Binalyze Şirket Ortağı|TOBB ETÜ Siber Güvenlik YK Programı Özel Eğitmen 

Halil Öztürkci

ADEO Genel Müdürü|TOBB ETÜ Siber Güvenlik YK Programı Özel Eğitmen 

Bahtiyar Bircan

Barikat Akademi Direktörü|TOBB ETÜ Siber Güvenlik YK Programı Özel Eğitmen 

Murat Karaöz

Havelsan Güvenlik Uzmanı|TOBB ETÜ Siber Güvenlik YK Programı Özel Eğitmen 

Fatih Öğmen

Hukukçu, Bilişim Uzmanı |TOBB ETÜ Siber Güvenlik YK Programı Özel Eğitmen 

 

Sektörden Gelen Hocalarımız

Emre Tınaztepe, Binalyze 

Mart 2017'de WikiLeaks'in dünyaya duyurduğu ve CIA'in dünya çapında yürüttüğü Vault 7 isimli hacking projesini açıkladığı CIA belgelerinde bir Türk siber güvenlik şirketinin ismi geçiyordu. Zemana isimli bu şirketin Zemana Anti-Malware ürünü, CIA'in kırmakta zorlandığı programlar arasında sayılmıştı. Zemana'da bu yazılımı geliştiren ekibin lideri Emre Tınaztepe isminde bir mühendisti. Tınaztepe, TSK'da başladığı kariyerini, özel sektörde sürdüren başarılı bir yazılımcıydı.

Uluslararası Binalyze şirketinin ortaklarından biri olan Emre Tınaztepe, aynı zamanda TOBB-ETÜ'de Sİber Güvenlik Yüksek Lisans Programı'nda Zararlı Yazılım Analizi ve Tersine Mühendislik dersini vermektedir. Bu derste, on yıllardır TSK'da ve sektörde kazandığı birikimi öğrencileriyle paylaşmaktadır.

Halil Öztürkci, ADEO Ankara 

Bilişim güvenliği konusunda Ankara'da tanınan bir isim olan Halil Öztürkci, ADEO Ankara'nın genel müdürüdür.  Son dönemde Türkiye'nin gündeminde olan bir çok davada bilirkişilik yapmış bir adli bilişim uzmanıdır. 2015'ten beri de bu alandaki uzmanlığını TOBB ETÜ Siber Güvenlik Yüksek Lisans programında Bilgisayar Adli Analizi dersinde öğrencilerle paylaşıyor.

Bahtiyar Bircan, Barikat Akademi

Siber güvenlik sektöründe Ankara'da tanınan bir uzman olan Bahtiyar Bircan, Havelsan ve TÜBİTAK'ta başladığı kariyerini şu anda Barikat şirketinde, Barikat Akademi'nin direktörü olarak sürdürmektedir. Yıllardır Ankara'daki kamu kurumlarındaki bilişim personeline siber güvenlik eğitimi veriyor ve uzmanlar yetiştiriyor.  Aynı zamanda TOBB ETÜ Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programının en önemli derslerinden Sızma Testleri ve Ağ Savunma Sistemleri derslerini vermektedir. 

Murat Karaöz, Havelsan

Havelsan'daki güvenlik takımının mobil cihazlar konusundaki en önemli uzmanı Murat Karaöz, TOBB ETÜ Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı'nın en önemli derslerinden bir olan Mobil Cihaz Güvenliği dersini vermektedir. 

Fatih Öğmen, Hukukçu ve Bilişim Uzmanı

Fatih Öğmen, ODTÜ, TÜBİTAK, Aselsan'da elektronik mühendisliği kariyeri sırasında hukuk fakültesini bitirmiş ve avukat olmuş bir bilişim uzmanıdır. Bilişim hukuku, patent hukuku, fikri mülkiyet hakları konusunda avukatlık ve danışmanlık yapan Öğmen, TOBB ETÜ Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programı kapsamında deneyimlerini Bilişim Hukuku dersinde öğrencilerle paylaşıyor.

Sorularla TOBB ETÜ Siber Güvenlik Programı

Prof.Dr.Ali Aydın Selçuk’un Röportajı