Psikolojik Destek Merkezi nedir?

Kişinin gelişiminde önemli bir dönüm noktası olan üniversite yaşamına adım atan gençler yeni bir sosyal çevreye uyum, bağımsız yaşama, yeni sorumluluklar alma, akademik beceriler edinme, mesleki hedefler oluşturma, yeni ilişkiler kurma ve kendini ifade etme gibi değişimler yaşamaktadır. Bu değişimler kimi zaman bir takım zorlukları da beraberinde getirebilmektedir.

Üniversite yaşamı süresince öğrencilerin psikolojik işlevselliği ne kadar yüksek olursa eğitimlerine o kadar iyi devam edebilmekte, beceri ve hedeflerinin farkına varabilmekte, bu hedefleri gerçekleştirebilmek için kaynaklarını uygun bir şekilde seferber edebilmekte ve üniversite sonrası hayata o kadar iyi hazırlanabilmektedir.

TOBB ETÜ Psikolojik Destek Merkezi (PDM)’nin temel amacı öğrencilerimizin üniversite yaşamları süresince bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerini desteklemek, yaşayabilecekleri çeşitli psikolojik sorunlarla başa çıkabilmelerini kolaylaştırmaktır.