HABERİ PAYLAŞIN

TOBB ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mustafa Erdem Kirez, Onur Yıldız ve Mehmet Murat Akburak'tan oluşan ve koçluğunu Doç.Dr. Osman Abul'un yaptığı Üniversitemiz takımı daha önce tarihi bir başarıya imza atarak ACM-ICPC SEERC 2016'da dereceye girerek bizleri gururlandı.

İTÜ Yazılım Maratonu 2017, 4-5 Mart tarihlerinde İTÜ Ayazağa kampüsünde düzenlendi. Yarışma ön eleme etabının ardından Türkiye’nin seçkin üniversitelerinden öğrencilerin oluşturduğu sayılı sayıda takım finale katılmaya hak kazandı. İki günden oluşan ve takımların 3 kişiden oluştuğu yarışmada öğrencimiz Mustafa Erdem Kirez, Bilkent Üniversitesi'nden Ömer Eren ile oluşturduğu Pokybird isimli takımıyla yarışmada 1. dereceyi aldı ve 3 Adet MacBook Pro almaya hak kazandı. Öğrencilerimizden Onur Yıldız’ın da içinde bulunduğu SendNudes takımı ise bu yarışmayı 3.lükle bitirdi.

Hacettepe Programlama Yarışması (HUPROG) 2017, 7 Nisan'da Hacettepe Teknokent'te gerçekleştirildi. 24 saat süren ve takımların 3 kişiden oluştuğu bu yarışmaya öğrencimiz Mustafa Erdem Kirez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Gülşen Arslan ile Pokybird takımı olarak katıldi. Ön eleme etabını 1.likle tamamlayan Pokybird takımı finalde de 24 saat süren zorlu maratonun sonunda 2. dereceyi alarak 2000 TL'lik ödülün sahibi oldu.

ODTÜ Programlama Yarışması 2017; 5 Mayıs tarihinde, ODTÜ Mühendislik Fakültesinde düzenlendi. Öğrencimiz Mustafa Erdem Kirez Hacettepe Üniversitesi TIp Fakültesi öğrencisi Gülşen Arslan ile LannistersSendTheirRegards takımı olarak katıldı. Takım sınavda 3. dereceyi alarak 2000 TL'lik ödülün sahibi oldu.

Koç Üniversitesi tarafından düzenlenen KU++ 2017 yarışması 13 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Öğrencimiz Mustafa Erdem Kirez, Bilkent Üniversitesi öğrencileri İkbal Kazar ve Osman Orhan Uysal'dan oluşan Pokybird takımı ile yarışmaya katıldı. Yarışmanın 29 Nisan'da düzenlenen ön elemesinde 1.liği alan Pokybird takımı finalde de geleneği bozmadı ve yarışmayı büyük bir farkla 1. olarak tamamladı. Pokybird takımı ödül olarak 3 Adet MacBook Air'in sahibi oldu. Yine öğrencilerimizden Onur Yıldız'in da içinde bulunduğu TreeIdiots takımı bu yarışmayı 3.lükle bitirdi.

Kısa sürede Türkiye içerisinde düzenlenen tüm yarışmalarda üstün başarılar gösteren, ülkemizi ve Üniversitemizi hem yurtiçi hem de yurtdışı yarışmalarda başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.