Online TOEFL ITP sınavına girebilmek için bilgisayar dilinin system check öncesinde İngilizce’ye çevrilmesi konusunda sorun yaşayan öğrencilerimize yardımcı olması amacıyla burada bulunan kılavuz ve video hazırlanmıştır. Bu yönlendirmeler doğrultusunda bilgisayarının dilini İngilizce’ye çeviren öğrencilerimizin ivedilikle system check işlemini bir önceki duyuru ekinde bulunan kılavuzlarda ve bu hafta içinde gerçekleştirilen eğitimlerde belirtildiği şekilde gerçekleştirmeleri ve sonrasında itpcheckpass@etu.edu.tr adresine Ad-Soyad-Öğrenci No-Telefon No bilgilerini içeren bir maili 06.07.2020 17.00’a kadar göndermeleri gerekmektedir. Bu işlem ile ilgili sorun yaşayan öğrencilerimizin ise itpcheckfail@etu.edu.tr adresine yine aynı bilgileri içeren ve yaşanan sorunu açıklayan bir mail göndermeleri durumunda kendilerine ulaşıp sorunun çözülmesi sağlanacaktır.

Ayrıca, sınava girebilmek için gerekliliklerden biri olan Windows 10 işletim sistemine sahip olmasına rağmen yalnızca tek dil seçeneği olan öğrencilerimiz için 06.07.2020 Pazartesi gün içerisinde detaylı bir duyuru yayınlanacaktır. Bu öğrencilerimizin de bilgisayar dilini İngilizce’ye çevirme işlemini tamamlamalarının ardından system check yapmaları için ek süre verilecektir.

Önceki duyuruda belirtilen teknik gereksinimleri karşılayamayan öğrencilerimizin bu linkteki formu 06.07.2020 17.00’a kadar doldurmaları önemle rica olunur. (Bu formu daha önceden doldurmuş öğrencilerimizin tekrar bir işlem yapmalarına gerek yoktur)

Bunlara ek olarak, sınava girecek tüm öğrencilerimizin burada bulunan sınav kayıt formunu da 06.07.2020 17.00’a kadar doldurmuş olmaları gerektiğini tekrar hatırlatırız.

Bu süreçteki sabrınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı