17 Temmuz 2020 tarihli TOEFL ITP’ye Girecek Öğrencilerin Dikkatine!

Değerli Öğrencilerimiz,

17 Temmuz 2020 Cuma günü uygulanacak olan TOEFL ITP pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilecektir. Sınav saat 09.30’da başlayacak olup gerekli hazırlıkların tamamlanabilmesi için öğrencilerimizin en geç 09.00’da ileri bir tarihte paylaşılacak olan bağlantı linkleri üzerinden sanal sınıflarda hazır olmaları gerekmektedir. Online sınav, içeriği itibarıyla önceki dönemlerde yüz yüze yapılan TOEFL ITP ile tamamen aynı olacaktır. (Yapılacak sınav TOEFL IBT değildir, TOEFL ITP sınavının online versiyonudur.) Sınavla ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz. Lütfen duyuruyu sonuna kadar dikkatle okuyunuz.

Sınava Kimler Girebilir?

• 2019-2020 akademik yılı yaz döneminde Hazırlık programına devam edip dönem sonunda başarı ve devam şartını yerine getiren B, BR, C ve CR kuru öğrencileri
  • Üniversitemize KHK ile kapatılan okullardan geçiş yapan ve mezun durumunda olan öğrenciler (ücret ödemek kaydıyla) (Bu öğrenciler için ayrıca bir duyuru yayınlanacaktır)
  • Üniversitemiz ile ilişiği kesilmiş olan öğrenciler (ücret ödemek kaydıyla) (Bu öğrenciler için ayrıca bir duyuru yayınlanacaktır)
  • Sınava girecek olan tüm öğrencilerimizin aşağıdaki linkte bulunan sınav kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Bu formu doldurmayan öğrenciler sınava giremeyeceklerdir. Formun 6 Temmuz 2020 Pazartesi 17.00’a kadar doldurulmuş olması gerekmektedir. (Hazırlık programına devam eden B, BR, C ve CR kuru öğrencilerinin dönem sonu ortalamaları henüz belli olmadığından bu gruptaki tüm öğrenciler burada bulunan formu doldurmalıdırlar.)

Sınava Kimler Giremez?

• 2019-2020 akademik yılı yaz döneminde kayıt dondurmuş öğrenciler
  • Hâlihazırda lisans eğitimine devam eden ve not yükseltmek isteyen öğrenciler
  • 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde bölümlerine şartlı geçiş ile geçen öğrenciler

Sınava Girecek Öğrenciler İçin Düzenlenecek Eğitimler

• Sınava girecek olan öğrenciler için sınav ara yüzünün tanıtılacağı, sınavdan önce ve sınav günü izlenmesi gereken adımların anlatılacağı ve soruların yanıtlanacağı online eğitimler düzenlenecektir.
  • Bu eğitimlere katılım sınava girecek tüm öğrenciler için zorunludur. (Mezun durumdaki ve İlişiği kesilen öğrenciler dâhil)
  • Bu eğitimler 30.06.2020-03.07.2020 tarihleri arasında düzenlenecek olup detayları sizlere ayrıca duyurulacaktır.

Sınav ile İlgili Önemli Notlar

• Öğrenciler sınava girebilmek için belirli teknik gereksinimleri karşılamak durumundadırlar. Sınav esnasında üniversitemizin açıkladığı sınav yönergesi değil, ETS’nin zorunlu tuttuğu sınav yönergesi takip edilecektir. Bu detayları duyuru ekinde yer alan kılavuzlarda bulabilirsiniz (Online TOEFL ITP - Sınavdan Önce Yapılması Gerekenler ve Online TOEFL ITP – Sınav Günü Yapılması Gerekenler). Lütfen kılavuzları sonuna kadar dikkatle okuyunuz.
  • Sınav öncesinde sınav ara yüzünü tanıyabilmeniz için 10 Temmuz 2020 Cuma günü demo sınav uygulaması gerçekleştirilecektir. Bu sınav ile ilgili ayrı bir bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca https://uzak.etu.edu.tr/ üzerinden dönem sonuna kadar her hafta TOEFL-ITP deneme sınavları yapılmaya devam edilecektir.
  • Sınavda herhangi bir teknik sıkıntı yaşanması ve bunun gözetmen tarafından raporlanması durumunda sınavın telafisi 21 Temmuz 2020 tarihinde yapılacaktır.

Online TOEFL ITP- Sınavdan Önce Yapılması Gerekenler

Online TOEFL ITP Sınav Günü Yapılması Gerekenler