Değerli Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu kararı ile 2019-2020 Akademik Yılı Yaz dönemi sınavlarının yüz yüze yapılamayacağı kesinleşmiş bulunmaktadır. Bu sebeple 17 Temmuz 2020 tarihinde yapılması planlanan dönem sonu TOEFL-ITP sınavı da yüz yüze yapılamayacaktır.

TOEFL sınavlarının yürütücüsü konumundaki Educational Testing Services (ETS) Mayıs ayı içerisinde TOEFL-ITP sınavlarına uzaktan da girmeye olanak sağlayan “TOEFL-ITP Digital” çevrimiçi sınavını kullanıma sunmuştur. Bu sebeple, 17 Temmuz 2020 tarihinde yapılması planlanan TOEFL-ITP sınavı çevrimiçi olarak yapılacaktır. Söz konusu sınav içerik, süre, zorluk, format ve soru sayısı bakımından yüz yüze yapılan TOEFL-ITP sınavından FARKSIZDIR.

Uzaktan eğitim sürecinde yapılan eğitimler sizin hem İngilizce seviyenizi istenen düzeye getirmeye hem de bu sınava hazırlanmaya yönelik olarak gerçekleşmektedir. Bununla beraber, aşağıda sunulan imkânlarla sizlere ayrıca destek sağlayacağımızı ve “TOEFL-ITP Digital” sınavını gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz:

1. etu.edu.tr üzerinden devam eden TOEFL-ITP deneme sınavları (dönem sonuna kadar her hafta).
  2. Bilgisayar ve internet gibi konularda desteğe ihtiyacı olan öğrencilere bulundukları il veya ilçede yer alan oda ve borsalar aracılığıyla teknik destek sağlanması (29.06-03.07 2020) (Detaylı bilgi daha sonra paylaşılacaktır)
  3. Sınavın ara yüzü ile alakalı tanıtıcı eğitimler (29.06-08.07 2020).
  4. ETS’nin kendi orijinal platformu üzerinden “TOEFL-ITP Digital” deneme sınavı (10.07 2020).
  5. 17 Temmuz 2020 günü dönem sonu “TOEFL-ITP Digital” sınavının gerçekleştirilmesi.
  6. 21 Temmuz 2020’de 17 Temmuz 2020 günü “TOEFL-ITP Digital” sınavı sırasında teknik sorun yaşayanlara TELAFİ SINAVI

Yukarıda bahsedilen süreçler ile ilgili daha ayrıntılı bilgilendirme en kısa zamanda web sayfamız üzerinden gerçekleştirilecektir.

17 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan TOEFL-ITP sınavına girebilecek öğrencilerimiz aşağıdaki gibidir:

1. 2019-2020 Yaz döneminde B-BR kurlarında öğrenim görüp dönem sonu başarı puanı 80 ve üzeri olan öğrencilerimiz,
  2. 2019-2020 Yaz döneminde C-CR kurlarında öğrenim görüp dönem sonu başarı puanı 65 ve üzeri olan öğrencilerimiz,
  3. İlişiği kesilmiş durumda olan öğrencilerimiz,
  4. KHK ile kapatılan üniversitelerden geçiş yapmış olup TOEFL-ITP şartını henüz yerine getirememiş öğrencilerimiz.

Not: 2019-2020 Akademik yılı bahar döneminde şartlı geçiş hakkı kazanarak bölümlerine geçen öğrencilerimizin, yüz yüze olarak uygulanacak olan ilk TOEFL-ITP sınavına girmelerine karar verilmiştir.

Hepinize başarılar dileriz.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı