Yabancı Diller Bölümü tarafından 7 Aralık 2019 Cumartesi günü saat 09.00’da TOEFL ITP kurumsal İngilizce sınavı yapılacaktır.

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

- Lisans programına devam eden öğrencilerden ilgili İNG kodlu dersler için muafiyet almak ya da not yükseltmek isteyen öğrenciler sınava GİREBİLİR. Sınava belirli bir kontenjan çerçevesinde başvuru kabul edilecek olup sınava başvuru sırasına göre öncelik tanınacaktır. Söz konusu öğrencilerin şu hususları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir:

- Kayıt dondurmuş olan öğrenciler sınava KESİNLİKLE giremez.

- Sınav için başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler sınav ücretini ödeyerek sınava girebilir.

SINAVA NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

- Sınava girmek isteyen öğrenciler 29 Kasım 2019 Cuma günü saat 17:00'a kadar aşağıda belirtilen ETÜ-SEM hesabına sınav ücretini (400 TL) ödeyip kayıt olabilirler. Belirtilen süreden sonra yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir. Kayıt olurken doğru bilginin verilmesi önemlidir.

Hesap Bilgileri

Hesap Ad:      TOBB ETÜSEM

Banka Ad:      Garanti Bankası/170

Şube Adı/Kodu: Ankara Ticari

Hesap No:      6293675

IBAN No:       TR40 0006 2000 1700 0006 2936 75

Dekont Açıklaması:  Öğrenci No-Ad-Soyad

- Sınava gelirken sınav ücretinin ödendiğini belirten dekontun getirilmesi gerekmektedir.

- Sınav listeleri açıklandığında listede ismi olması gerektiği halde ücret yatırılması ile ilgili bir nedenle ismi olmayan öğrencilerin 5 Aralık 2019 Perşembe günü saat 17.00’ a kadar eersoz@etu.edu.tr adresinden Eray Okan ERSÖZ’e; diğer nedenler ile listede ismi olmayan öğrencilerin ise eata@etu.edu.tr adresinden Eda ATA’ya ulaşması gerekmektedir.

- Çeşitli sebepler ile (başvuru koşullarını taşımama, sınava gelememe, vb.) sınava girmeyen öğrencilerin sınav ücretleri KESİNLİKLE geri ödenmeyecektir.

- Belirtilen süre dışında yapılan başvurular KESİNLİKLE kabul edilmeyecektir.

- Ücretin ödenip ödenmediği ve kaydın yapılıp yapılmadığı konusunda teyit için Bölüm görevlilerinin telefonla aranmaması ve mesajla teyit istenmemesi rica olunur.

- Ödeme yapılırken açıklama bölümüne sınava girecek öğrencinin adı, soyadı ve okul numarasının yazılması son derece önemlidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

- Sınava öğrenci kimliğinin yanı sıra nüfus cüzdanı veya ehliyetle gelmek zorunludur. Öğrenci kimliği olmayanların Öğrenci İşleri Müdürlüğünden öğrenci belgesi almaları gerekmektedir.

- Sınava katılacakların listesi 4 Aralık 2019 Çarşamba günü YDB ve Üniversite ana sayfasında Duyurular sayfasında yayınlanacaktır.

- Sınava girecek öğrencilerin sınav kuralları gereği fotoğraflarının çekilebilmesi ve gerekli ön hazırlıkların zamanında tamamlanabilmesi için sınav sabahı gerekli kırtasiye malzemeleri ve kimlikleri ile birlikte sınav günü en geç 08.30’da sınav salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

- Sınava girme hakkına sahip olduğu halde adı listede yer almayan öğrenciler, kimlikleri ile Bölüm yetkililerine sınav sabahı sınav salonunda bulunma saatinden önce başvurabilirler.

- Sınav salonuna cep telefonu getirilmemesi gerekmektedir.

Önemli Tarihler - Özet

- Ücret ödeme için son gün: 29 Kasım 2019 Cuma - 17:00

- Sınava girecek öğrencilerin listesi: 4 Aralık 2019 Çarşamba

- Listede ismi olmayan öğrencilerin haber vermesi için son gün: 5 Aralık 2019 Perşembe - 17.00

- Sınav tarihi: 7 Aralık 2019 Cumartesi - 09.00

Öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı