Değerli Öğrencilerimiz,

17 Temmuz 2020 tarihinde yapılması planlanan TOEFL-ITP sınavı çevrimiçi olarak yapılacaktır. Söz konusu sınav içerik, süre, zorluk, format ve soru sayısı bakımından yüz yüze yapılan TOEFL-ITP sınavından FARKSIZDIR.

Yukarıda bahsedilen süreçler ile ilgili daha ayrıntılı bilgilendirmeler, sınavla ilgili kılavuzlar ve önemli hususlar için lütfen ydb.etu.edu.tr üzerinden güncel duyuruları takip ediniz.

SINAVA KİMLER KATILABİLİR?

• İlişiği kesilmiş durumda olan öğrencilerimiz,
  • KHK ile kapatılan üniversitelerden geçiş yapmış olup TOEFL-ITP şartını henüz yerine getirememiş öğrencilerimiz.

Sınav için başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerimiz sınav ücretini ödeyerek sınava girebilir.

SINAVA KİMLER KATILAMAZ?

• Lisans programına devam eden öğrencilerden ilgili İNG kodlu dersler için muafiyet almak ya da not yükseltmek isteyen öğrenciler.

SINAVA NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

• Sınava girmek isteyen öğrenciler 03 Temmuz 2020 Cuma günü saat 17:00'a kadar aşağıda belirtilen ETÜ-SEM hesabına sınav ücretini (440 TL) ödeyip kayıt olabilirler. Belirtilen süreden sonra yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.

Kayıt olurken öğrenci no, ad soyad  bilgisinin doğru verilmesi önemlidir.

Hesap Bilgileri

Hesap Ad:      TOBB ETÜSEM

Banka Ad:      Garanti Bankası/170

Şube Adı/Kodu: Ankara Ticari

Hesap No:      6293675

IBAN No:       TR40 0006 2000 1700 0006 2936 75

Dekont Açıklaması:  Öğrenci No-Ad-Soyad

Sınav ücretinin ödendiğini belirten dekontu lütfen saklayınız.

• Sınav listeleri açıklandığında listede ismi olması gerektiği halde ücret yatırılması ile ilgili bir nedenle ismi olmayan öğrencilerin 09 Temmuz 2020 Perşembe günü saat 17.00’a kadar eersoz@etu.edu.tr adresinden Eray Okan ERSÖZ’e; diğer nedenler ile listede ismi olmayan öğrencilerin ise eata@etu.edu.tr adresinden Eda ATA’ya ulaşması gerekmektedir.
  • Çeşitli sebepler ile (başvuru koşullarını taşımama, sınava gelememe, vb.) sınava girmeyen öğrencilerin sınav ücretleri KESİNLİKLE geri ödenmeyecektir.
  • Belirtilen süre dışında yapılan başvurular KESİNLİKLE kabul edilmeyecektir.
  • Ücretin ödenip ödenmediği ve kaydın yapılıp yapılmadığı konusunda teyit için listeler açıklanmadan önce bölüm görevlilerinin telefonla aranmaması ve e-posta ile teyit istenmemesi rica olunur.
  • Ödeme yapılırken açıklama bölümüne sınava girecek öğrencinin adı, soyadı ve okul numarasının yazılması son derece önemlidir.

Önemli Tarihler - Özet

• Ücret ödeme için son gün: 03 TEMMUZ 2020 Cuma - 17:00
  • Sınava girecek öğrencilerin listesi: 08 TEMMUZ 2020 Çarşamba
  • Listede ismi olmayan öğrencilerin haber vermesi için son gün: 09 TEMMUZ 2020 Perşembe - 17.00
  • TOEFL ITP Digital Sınav tarihi: 17 TEMMUZ 2020 Cuma

Aşağıda sunulan imkânlarla sizlere ayrıca destek sağlayacağımızı ve “TOEFL-ITP Digital” sınavını gerçekleştireceğimizi bildirmek isteriz:

1. edu.tr üzerinden devam eden TOEFL-ITP deneme sınavları: Dönem sonuna kadar her hafta.
  2. Bilgisayar ve internet gibi konularda desteğe ihtiyacı olan öğrencilere bulundukları il veya ilçede yer alan oda ve borsalar aracılığıyla teknik destek sağlanması: 29 Haziran -03 Temmuz 2020) (Detaylı bilgi daha sonra paylaşılacaktır, duyuruları takip ediniz.)
  3. Sınavın ara yüzü ile alakalı tanıtıcı eğitimler: 29 Haziran - 08 Temmuz 2020).
  4. ETS’nin kendi orijinal platformu üzerinden “TOEFL-ITP Digital” deneme sınavı: 10 Temmuz 2020). Öğrencilerimizin yapılacak olan deneme sınavına mutlaka girmeleri gerekmektedir.

5. “TOEFL-ITP Digital” sınavı sırasında teknik sorun yaşayanlara telafi sınavı: 21 Temmuz 2020

Öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı