HABERİ PAYLAŞIN

Gizem Yılmaz, Uluslararası Girişimcilik Bölümü’nde eğitim alıyor. Aynı zamanda TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisler’inde XBody Wellness Studio’nun da sahibi. Kitapları defterleri yanında, hem sınavlara çalışıyor hem de yeni açtığı XBody Wellness Studio’daki işlerini yürütüyor. Daha okurken iş hayatına atılmış başarılı bir iş kadını olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Gizem’le, okuduğu bölüm hakkında bilgi almak ve genç yaşta elde ettiği başarının sırrını öğrenmek için sohbet ettik.

  • Sevgili Gizem, Gazete ETÜ olarak röportaj teklifimizi kabul ettiğin için teşekkür ederiz. Bize biraz kendinden bahseder misin? 

Adım Gizem Yılmaz. 22 yaşındayım. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi‘nde Uluslararası Girişimcilik Bölümü’nde okuyorum. XBody Wellness Studio’nun sahibiyim.

  • Uluslararası Girişimcilik Bölümü Türkiye’de oldukça yeni. Ürünlerini yeni yeni aldığımız bir bölüm. Nerden aklına geldi bu bölümü tercih etmek?

Öncelikle bu bölüme nasıl girdiğimden biraz bahsedeyim. Üniversite sınavına hazırlanırken annem, hangi bölümü okumak istediğimi sordu. Hukuk istememe rağmen uluslararası alanda çalışmayı hayal ediyordum. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi‘nin tanıtım günlerinde Uluslararası Girişimcilik Bölümü’nün de olduğunu fark ettim. Araştırdığımda bu bölümün tam da bana göre olduğunu gördüm. İnsanın sevdiği şeyi yapması önemli. Tam kendime uygun bir bölümde okuyorum.

  • Yurt dışında eğitim aldığın okullar da var. TOBB ETÜ sayesinde mi bu fırsatları yakaladın?

Evet, 3 ay boyunca Ukrayna’da Taras Shevchenko Üniversitesi’nde dil eğitimi aldım. Yine yurt dışına gideceğim. Bu sefer Moskova Devlet Üniversitesi’nde eğitim alacağım. Bu gidişimde ise ticaret, ekonomi ve hukuk dersleri alacağım.

  • Biraz da XBody’nin hikâyesinden bahsedelim. Nereden geldi aklına bu fikir?

Ben 3 yıldır fitness yapıyorum. Sağlıklı beslenmek için kendi tariflerim var. Yağsız, unsuz, şekersiz değişik tatlarda kekler yapıyorum. Çevremdeki arkadaşlarım da sağlıklı beslenebilmek için sürekli bana danışıyorlardı. Diyetisyene gitmeden yalnızca sporla 15 kilo verdim. Ukrayna’da dil eğitimi alırken tanıştım XBody’le. XBody’yi bir girişimci olarak araştırdığımda da Türkiye‘de duyulmadığını, yalnızca İstanbul’da şubelerinin olduğunu ve bu pazarın Türkiye’de yetersiz kaldığını gördüm. “Ankara‘da neden olmasın?” diye düşündüm. Türkiye’ye döner dönmez bu konuda çalışmalara başladım. Daha sonra fitness eğitmenliği ve XBody’nin eğitimini aldım. Çalışan hocalarımız alışana kadar derslere ben girdim. Benim için mekân da çok önemliydi. TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde stüdyo açmak da benim için çok avantajlı oldu.

  • Hâlâ okul devam ediyor değil mi? Bu yeri açmak için neden mezun olmayı beklemedin?

Evet, hâlâ okulum devam ediyor. Hatta stüdyoda kitaplarım var, vizeler için ders çalışıyorum. Bekleyemezdim, ticarette yeni bir şeyi getirmek olmayanı yapmak ve pazarda ilk olmak çok önemli. Kendi işimi kurabilmek için bu çok büyük bir fırsattı. Ukrayna’dan döner dönmez kolları sıvadım, hemen işe koyuldum.

  • Peki, XBody’nin diğer spor dallarından farkı ne? 

Fitness yaptığınızda yüzeysel kasları çalıştırıyorsunuz. XBody ise normalde fizik tedavi için kullanılan bir aracın spora adapte edilmesi. Özel ekipmanlar giyerek yapıyorsunuz. Bunlar kaslarınızı akımlarla uyarıyor. Yani siz bacak kaslarınızı çalıştırırken bir yandan da kol kaslarınızda çalışıyor. 20 dakika XBody antrenmanı, 310 dakika fitness antrenmanına eşit dolasıyla haftada iki gün XBody ile spor yapmanız yeterli oluyor. Özellikle yoğun iş hayatı olanların daha çok ilgisini çekiyor. Ayrıca diğer spor salonlarından da farklıyız. Stüdyomuz tamamen size özel kapatılıyor. Buraya ilk geldiğinizde bir form dolduruyorsunuz. Bu formda hastalığınızın olup olmadığını öğreniyoruz. Mesela diyabeti, yüksek tansiyonu olan müşterilerimizin yapacağı hareketler de ona göre belirleniyor. Beslenme programı da ona göre hazırlanıyor. Yani burada müşterilerimizle birebir ilgileniyoruz. Bu nedenle çok hızlı sonuç alıyoruz.

  • Herkes XBody ile spor yapabilir mi yoksa bir yaş sınırı var mı? 

16 yaşının üstündeki insanları tercih ediyoruz. 16 yaş altını seçmemizin sebebi ise bu kişilerin daha kas gelişimlerini tamamlamamaları. XBody, onun haricinde her yaş grubu için uygun. Sağlık problemi olan insanlar da gelebilir. Yalnızca kalp pili takan insanlara sağlık gerekçelerinden dolayı uygulamıyoruz.

  • Okuldan tanıdığımız kişiler de geliyor mu? 

Geliyorlar tabi, mesela, şu an işletme hocamız içeride seansta. Okuldan gelen arkadaşlarım da var.

  • Şu an çok başarılı bir konumdasın. Üstelik daha mezun olmadan bunları başardın. Hem öğrencisin hem de iş kadını. Bir yandan ders çalıyor sınavlara hazırlanıyor bir yandan da burayı idare ediyorsun. Uluslararası Girişimcilik Bölümü ve diğer bölümleri okuyan arkadaşlarına önerin nedir? Nedir bu başarının sırrı? 

Hayatta ne istediğinizi bilmeniz ve kendinizi tanımanız çok önemli. Aile zoruyla bir bölümü okuyorsanız ya da ilginizin olmadığı bir bölümü şartlar öyle gerektirdiği için seçtiyseniz bu durum başarınızı olumsuz yönde etkiliyor. Bir işi, yalnızca istediğiniz ve ilginiz olduğu için yapmalısınız. Başarı hikâyem, kendi bölümümde okuyan arkadaşlarımı da cesaretlendirdi. Şimdi Rusya’ya gidecekler. Bence Rusya’ya sadece gezmek için değil, iş fırsatları yönünden değerlendirmeler yapmak amacıyla da gitmeliler.
Rusya’nın ekonomik koşulları ile Türkiye’nin ekonomik koşullarının benzerliklerini araştırıp incelemeliler. Orda olup da burada olmayan fırsatları keşfetmeliler. Ben döndüğümde ülkemde ne yapabilirim diye sorsunlar kendilerine. Yani bir girişimci gözüyle bakarlarsa döndüklerinde çok rahat ederler. Ayrıca gerçekten başarılı olmak için iş yapmaya açık olmak gerekiyor. İhtiyaç duyulduğunda “Ben yapamam, o iş benim değil.” dememek gerek. Yapabildiğince her işte yer almaya çalışmak, başarımın en büyük sırlarından.


Gazete ETÜ olarak bizi ağırladığın için çok teşekkür ederiz Gizem. Başarılarının devamını diliyoruz. XBody Wellness Studio hakkında daha detaylı bilgi almak için sizlerle iletişim bilgilerini paylaşıyoruz.

Cep Telefonu: 05303120689
Facebook: XBody Wellness Studio TOBB
Instagram: xbodyankara xbodyturkiye


Röportaj: Aybike Aydemir