HABERİ PAYLAŞIN

Dreamstalk, insanları hayal kurmaya teşvik etmek için kurulmuş bir organizasyon. Pek çok üniversitede öğrenci kulübü olarak da faaliyet gösteren bu hayal platformu, insanlardan hayaller toplayıp ellerinden geldiğince bu hayalleri gerçekleştirmeye çalışıyor. TOBB ETÜ Dreamstalk Kulübü de TOBB ETÜ’de çeşitli etkinliklerde stant açıp hayal topluyor. LevelUp etkinliğinde açtıkları stantta bir hayal sahibi lavanta bahçelerini görmek istediğini yazıyor ve TOBB ETÜ Dreamstalk ilk hayalini gerçekleştirme heyecanıyla işe koyuluyor.

 

Fotoğraf çekmeyi çok sevdiğimi bilen arkadaşlarım bu hayal yolculuğunu fotoğraflamam için beni de davet ettiler, böylece bu güzel yolculuk benim de dahil olduğum 6 kişilik ekiple başlamış oldu: Hayal sahibi Ayşe (Ayşe bu hitabın hayatında duyduğu en güzel hitap olduğunu söylemişti), TOBB ETÜ Dreamstalk ekibinden Elif, Ekin, Gözde, Şebnem ve yolculuğun fotoğraf sorumlusu bendeniz.

22 Temmuz’u 23 Temmuz’a bağlayan gece yola çıkan ekibimiz gün doğmadan Keçiborlu’ya varmıştı, kısa bir yol bulma telaşının ardından taksici Olcay abiyle Kuyucak Köyü’ne ulaştık. Güneşin doğuşunu lavanta tarlalarında izlemek için vakit kaybetmeden yola çıktık ve fotoğraflarda göreceğiniz muhteşem manzarayla, buram buram lavanta kokusuyla gün doğumuna şahit olduk. Bu sırada hayali gerçekleşen Ayşe’nin mutluluğu da görülmeye değer manzaralardan biriydi.

Bulunduğumuz tarlanın yanındaki aile işletmesi açılınca kahvaltımızı yapıp köyü keşfetmek için ailenin traktörünün kasasına doluşup yola çıktık.

Ailenin 8 yaşındaki üyesi Mustafa’nın rehberliğinde lavanta dondurması tattık, eşek sevdik, gül kazanı görüp gül ve lavanta yağlarının nasıl yapıldığını keşfettik.

Günün devamında köyü kiraladığımız bisikletlerle gezdik, lavantadan taçlar taktık, bol bol lavanta koklayıp bol bol da fotoğraf çekindik.

Lavantaya doymak isterseniz, Kuyucak’ın samimi sakinleriyle güzel bir gün geçirmek isterseniz lavantanın hasat zamanından önce (Temmuz ayı bitmeden) Kuyucak Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Lavanta dondurması, lavanta suyu, lavanta kahvesi gibi tatları çok tavsiye etmesem de tarlaları, insanları ve traktör gezisini kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir önerim de günün ilk saatlerinde, kalabalığa kalmadan tarlaları gezerek hem güzel havayı değerlendirmiş olursunuz hem de koskoca köyde lavantalarla baş başa kalma şansı yakalarsınız.

Bir de bir yerlerde Dreamstalk stantı görürseniz hayal bırakmadan geçmeyin, bakarsınız gerçek olur! Hadi!

TOBB ETÜ Dreamstalk hakkında bilgi almak ve etkinliklerini takip etmek için Facebook sayfasına göz atabilirsiniz: TOBB ETÜ Dreamstalk Facebook Sayfası

Haber ve Fotoğraflar: Şule Demir – Psikoloji Lisans Programı