HABERİ PAYLAŞIN

Topluluğunuzu tanıtır mısınız?

Bilim Kurgu ve FRP Topluluğu 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılından beri okulumuzda var olan bir alt kültür topluluğudur. Bilim kurgu ve fantastik evrenlerde yazılmış her türlü yapıt ilgi alanımıza girmektedir. Bunun yanı sıra FRP (rol yapma oyunu) türündeki oyunları oynamak, okulumuzun geri kalanını bu oyunlar hakkında bilgilendirmek ve meraklılarını aramıza katıp hep beraber eğlenmek başlıca kulüp amaçlarımızdan biridir.

Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Sene boyunca iki farklı etkinliği dönüşümlü yapmaktayız. Bir hafta bilim kurgu veya fantastik evrenlerden seçilmiş bir filmi amfide izlemekteyiz. Diğer hafta ise oyun günümüz olup burada FRP ve çeşitli masa oyunları oynamaktayız. Bu etkinliklerin yanı sıra kulübün yoğunluğuna ve üyelerden gelen isteklere göre Lazertag oynamak veya topluca sinemada film izlemek gibi harici etkinlikler de yapılabiliyor. Şüphesiz en önemli etkinliğimiz, her sene bir kez yapılan CONETÜ’dür. Bu etkinlik Türkiye’nin birçok yanından gelen FRP severlere ve eğlence arayışında olanlara yöneliktir. Çeşitli keyifli aktiviteler ve kostüm yarışmaları eşliğinde okulumuzda her yıl şenlik tadı yaratan etkinliklerden biridir. 

Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?

Aşağı yukarı 30 aktif üyemiz mevcut. Bir fikre veya kariyere özel olmayan grubumuzda her bölümden üyemiz bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse bu sene mühendis ağırlıklı olan üye profilimiz geçen sene mimarlık ağırlıklı idi. Ekibimiz eğlenmeyi ve espri yapmayı seven, bir kulüpten ziyade, köklü bir aile gibi davranan ve BKFT ruhunu yücelten üyelerden oluşmaktadır.

Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?

Sevgili yeni gelenler, kulübümüze katılmak için tek gereklilik sizin bunu istemenizdir. Eğer bizim ilgi alanlarımıza siz de ilgi duyuyorsanız, aktivitelerimizde güzel vakit geçiriyorsanız, kapımız daima açık. Gelin hep birlikte eğlenelim. Kulübün amacı da budur zaten.

Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?

İnsanların eğlendiği ve yoğun hayat temposundan kaynaklanan stresi atabilecekleri bir ortam yaratmak yegâne hedefimiz. Üyelerimizin istediği ve başka toplulukların zaten yapıyor olmadığı hemen her faaliyet bizim yapmak istediğimiz bir faaliyettir. Fakat en öncelikli faaliyetimiz yukarıda bahsi geçen CONETÜ’dür. 

Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Topluluğumuz kariyer veya eğitime direkt katkı sağlamaz. Ama insanlara bir rahatlama kaynağı vererek işlerini kolaylaştırır. Sanatsal filmlerimiz, düşündürücü aktivitelerimiz ve hayal gücünü kullanmaya zorlayan oyunlarımız sayesinde kulübümüz, akademik olmasa da büyük bir kişisel gelişim şansı sağlamaktadır.