HABERİ PAYLAŞIN
Topluluğunuzu tanıtır mısınız?

Bisiklet sürmeyi seven, ulaşım ve spor amaçlı bisiklet süren bir grubuz. Aramızdan yarışlara katılan birkaç arkadaşımız da bulunmakta.

Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Okulumuzda bisiklet sahibi insan sayısı az olduğu için bisiklet kiralayan yerler ile görüşüp okula bisiklet getirtip insanlara kiralama olanağı sunarak tur düzenleme şansımız oluyor ama bu şekilde kiralama durumunda belirli bir sayıyı aşmamız gerektiği için çok sık tur düzenleyemiyoruz. Bisiklet sahibi olanlar ile sonu mangal vb. şeylerle biten geziler ya da antrenmanlar düzenliyoruz.

Aktif olarak ekipte kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?

Aktif olarak 10-15 bisikletliyiz. Genel olarak mühendislik fakültesinden üyelere sahibiz.

Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?

Ekibe katılmak için herhangi bir şartımız bulunmuyor. Bisiklet sürmeyi bilmeyen arkadaşlar bile gelebilir isterlerse sürmeyi öğretip onları da birer bisikletçi yapabiliriz. 

Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?

Öncelikli hedefimiz bisiklet kullanımını arttırarak bu spora daha fazla insan kazandırmak. Daha büyük planlar olarak ise Ankara'da şimdiye dek hiç düzenlenmemiş olan halka açık bir yol bisikleti yarışı planımız var. Henüz sadece düşünce aşamasında olsa da gerçekleştireceğimize olan inancımız tam.

Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Bu soruyla ilgili doğrudan bir seminer düzenlemiştik ve bisiklet sporunu kariyeri haline getirerek bisiklet dükkanı açan Kevser Seri'yi dinlemiştik. Günlük 10-20km'yi geçmeyen gezilerle başlayıp daha sonra tüm Türkiye’yi gezdi ardından bu işi bir kariyer haline getirip bisiklet dükkanı açtı.