HABERİ PAYLAŞIN
Topluluğunuzu tanıtır mısınız?
 
Merhaba. Bizler TOBB ETÜ E-Spor ve Oyun Geliştirme Topluluğuyuz, kısaca EVOG. 2015 yılında kurulduk. Topluluğumuz, oyun oynamayı seven ve aynı zamanda kendi oyununu tasarlayıp geliştirmek isteyen kişileri bir çatı altında toplamak ve çeşitli etkinlikler düzenlemek amacıyla kurulmuştur.
 
Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
 
Her dönem şartlar uygun oldukça popüler oyunların (DotA2, LoL, CS:GO, Hearthstone) okul içerisinden katılım olacak şekilde turnuvalarını düzenlemek faaliyetlerimizden biri. Bunun haricinde oyun geliştirme etkinlikleri düzenleyip, bu etkinliklerde bilgili kişilerle üyelerimizi buluşturarak oyun geliştirme adına bir şeyler öğrenilmesine aracılık etmeye çalışıyoruz.

Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?

Aktif üye sayımız 120. Üyelik için herhangi bir bölüm kısıtlaması söz konusu değildir ve şu anda da neredeyse her bölümde üyelerimiz bulunmaktadır. 

Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?

Oyun geliştirme ve e-spor günümüzde çok hızlı ilerleyen bir alan. Her geçen gün birçok yeni oyun çıkıyor, e-spora ilgi daha da artıyor. EVOG olarak da amacımız bu işlere ilgisi olan arkadaşlarımıza, oyun geliştirmeyi kariyer olarak edinmek isteyene de, hobi olarak ilgilenmek isteyene de bir şeyler öğrenmesi için aracılık etmek. Katılım için herhangi bir şart yoktur. İlgi, istek, hırs, azim yeterlidir.

Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?

Topluluk olarak en önemli hedefimiz etkinliklerimizin kapsamını geliştirmek ve sadece belirli oyunlara bağlı kalmayıp yeni oyunları da turnuvalarımıza dahil etmek. Hatta okul içi haricinde, Ankara'daki üniversiteler arasında günübirlik turnuvaları okulumuzda düzenlemeyi düşünmekteyiz. Bunun haricinde konferans, konuşma gibi faaliyetlerde bulunmak istiyoruz. Bazen okul öğrencilerinin yaptığı, bazen de işinde uzman, bilgilerini bizlere aktarmaya istekli insanların öncülüğünde atölye çalışmaları yapmak istiyoruz. 

Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Bilgisayar dünyası çok geniş bir dünya. Oyun geliştirme bunun sadece bir parçası. Topluluk adına yapacağımız etkinlikler ne kadar oyun geliştirme adında gerçekleşse de ilgilenen insanların bakış açısını değiştirebilir, soru ve sorunları çözme yeteneklerini/hızlarını geliştirebilir, daha verimli ve hızlı algoritmalar yazmaya yardımcı olabilir. Özellikle Mühendislik Fakültesinde bulunan öğrencilerin lisans eğitimi boyunca alacağı çoğu derse ön hazırlık olacaktır; mühendislik harici fakülteler için de seçmeli ders olarak seçilecek ilgili derslerin yüksek harf notları ile verilmesinde katkısı olacaktır.