HABERİ PAYLAŞIN

Topluluğunuzu tanıtır mısınız?
 
2005 yılında kurulan Endüstri ve Verimlilik Topluluğu, 12 yıllık geçmişiyle TOBB ETÜ’nün en aktif ve en köklü kariyer toplululuklarından biridir. ETÜ EVT, yıl boyu ulusal ve yerel çapta düzenlediği kaliteli etkinliklerin yanı sıra; kulüp içi eğitimler ve sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye'nin en başarılı ve en saygın öğrenci toplulukları arasında yerini almıştır. Bugün ETÜ EVT, 30 kişiyle başladığı yolculuğuna; 260'ı aktif 452 üye, 2 ulusal çaplı organizasyon, sayısız seminer, workshop, teknik gezi ve vaka yarışmaları ile devam etmektedir. 
 
Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
 
ETÜ EVT, yıl içerisinde Liderlik Kampı ve Yaz Okulu adlı 2 ana etkinliğin yanı sıra; Mercek, Kampüs, Vaka Analizi, Lise Sunumu adlı birçok başarılı butik etkinliğe imza atmaktadır. 2018 yılında 8.si düzenlenecek olan Liderlik Kampı, her yıl Türkiye'nin 100'ün üzerinde farklı üniversitesinden gelen konaklamalı katılımcılarıyla birlikte, toplamda 800'ü aşkın üniversite öğrencisini aynı çatı altında buluşturan 3 günlük ulusal bir etkinliktir. 3 gün boyunca gündüz oturumlarında, sektörün en önde gelen şirketleriyle bir araya gelen katılımcılar, akşam düzenlenen interaktif aktivitelerle networklerini genişletme imkanı bulurlar. 
 
Her yılın Mayıs ayında düzenlenen Yaz Okulu etkinliği, bugün TOBB ETÜ'lünün butik şenliği haline gelmiştir. Konuşmacı skalası Liderlik Kampı'ndan daha farklı olan etkinlik; moda ve sanattan, sinema ve seyahate uzanan farklı ve renkli konuların işlendiği ve ünlü simaların ağırlandığı oturumlardan oluşur. Toplamda 2 günden oluşan Yaz Okulu'nda oturumlar sonrası düzenlenen eğlenceli yarışmalar sayesinde katılımcılar birbirleriyle tanışma fırsatı bulurken aynı zamanda yarışmalarda 1. olan ekiplere hediyeler kazandırılır. Eğlencenin hız kesmeden devam ettiği Yaz Okulu akşamlarının 1. gününde muhteşem sanatçıların ağırlandığı konserlerde eğlenen katılımcılar; 2. gün etkinlik yorgunluğunu atmak amacıyla nostaljik açık hava sinemasıyla etkinliğe veda ederler. Henüz 3.sü düzenlenmiş olmasına rağmen Yaz Okulu, TOBB ETÜ'lüler tarafından çok sevilmiş ve 2017 yılında 1000'i aşkın ETÜ'lüyü bir araya getirmiştir.
 
Her dönem ikişer tane olmak üzere toplam altı tane düzenlenen Mercek, üniversite-sanayi işbirliğini pekiştirmeyi amaçlayan ve sektörün öncü firmalarıyla öğrencileri profesyonel bir tabanda buluşturan tek günlük etkinlikler serisi şeklinde gerçekleşmektedir. 
 
Kampüs, sanattan spora, spordan bilime kadar birbirinden farklı birçok konuya ev sahipliği yapan, bu kapsamda alanlarında uzman ve çok değerli konuşmacıların ağırlandığı tek günlük etkinlikler serisidir.
 
Gezen Bilir, üniversitemiz öğrencilerinin çalışmak istedikleri sektörleri yakından tanımaları ve departmanlar hakkında daha kapsamlı bilgi edinmeleri için düzenlenmektedir. Bu gezilerde öğrenciler ileride çalışacakları ortamı daha yakından tanıma fırsatı bulurlar. 
 
Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?
 
Her bölümden isteyen öğrencilerin katılabildiği ETÜ EVT bünyesinde şuan 264'ü aktif 452 üye bulunmaktadır. Üyeler; Liderlik Kampı, Yaz Okulu, Mercek, Kampüs, Sponsorluk ve Tanıtım takımlarına kendi tercihleri doğrultusunda katılarak, seçtikleri etkinliklerin organizasyon ekiplerinde yıl boyu organizasyon ekibi olarak görev almaktadırlar.
 
Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?
 
Kulüpçülük hayatını tecrübe etmiş her üniversite öğrencisinin çok iyi bildiği gibi; kulüpler üniversitedeki ailenizdir. Kulüpte edinilen arkadaşlıklar üniversite hayatının en köklü arkadaşlıklarının temelini atmaktadır. Sosyal kazanımların yanı sıra, bir kariyer kulübünün parçası olmak; sunum kabiliyeti, topluluk önünde konuşma, sektörlere dair network edinme gibi profesyonel hayat için gerekli olan birçok unsuru üniversite hayatında deneyimleme imkanını beraberinde getirecektir. Topluluğa katılım için herhangi bir şart yoktur, EVT Ailesi'nin parçası olmak isteyen herkes bize katılabilir!
 
Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?
 
ETÜ EVT olarak en önemli amacımız her yıl bir önceki yılın daha iyisine ulaşabilmektir. Dolayısıyla gerçekleştirilen her etkinlikteki konuşmacı skalası ve sponsorlar için en iyisi hedeflenirken; katılımcı bazında her yıl Türkiye genelinde daha fazla üniversite öğrencisine ulaşabilmek en önemli hedeflerimiz arasındadır.

Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?
 
Üniversitede herhangi bir kulübün parçası olmanın en büyük avantajı, kendi bölümünüzle sınırlı kalmadan birçok bölümden arkadaş edinebiliyor olmaktır. Bunun yanı sıra gerçekleştirilen her etkinlikte ağırlanacak olan konuşmacılarla birebir iletişim kuruyor olmak, sponsorluk görüşmeleri için sektörün içine girerek şirketlerle kurumsal görüşmeler yapabiliyor olmak henüz lisans hayatındaki bir öğrenci için endüstriyi yakından tanıma bağlamında en önemli avantajlardan biridir. Bunun yanı sıra bir kulübün parçası olmak bireye; kriz yönetme kabiliyeti, takım çalışması, başarı ve başarısızlığı aynı duyguyla kabullenebilme ve her zaman B planlarına hazırlıklı olmayı öğretir. Dolayısıyla kariyer hayatının lisans dönemindeki simülasyonu olan kulüpler, son derece önemli oluşumlardır.