HABERİ PAYLAŞIN

Topluluğunuzu tanıtır mısınız?

Topluluğumuz Atatürkçü düşünce fikrini benimsemiş ve bu konuda hem öğrenip hem kendini geliştirmek isteyenler tarafından kurulmuş bir fikir topluluğudur. Atatürkçü düşünce sistemini toplum içerisinde yaymak ve yeni nesillere aktarmak en nihai amacımızdır. Bizler bu amaca elimizden geldiğince okulumuzda hizmet ediyoruz.

Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Etkinliklerimiz genellikle milli günler çerçevesinde toplanmakla birlikte sempozyumlar, eğitim toplantıları, tiyatro ve sinema etkinlikleri, sosyal yardımlaşma faaliyetleri ve milli bilinci artırmak adına ulusal çaptaki sosyal gezilerimizdir. Bu sene ve ilerleyen senelerde etkinliklerimizi devam ettirmek hedefimizdir.

Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?

Şu anda 7 kişi yönetim kurulu olmak üzere 26 kişilik aktif bir grupla devam etmekteyiz. Bu sayıyı şimdilik yeterli görmüyoruz. Bu yüzden bu sayıyı artırmak istiyoruz. Üyelerimiz belirli bölümlerde yoğunlaşmamış olup her bölümden üyelerimizin olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca hazırlık öğrencileri çoğunlukta olmak üzere diğer sınıflardan da arkadaşlarımız vardır.

Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?

Yeni katılacak aday üyelere şunları söylemek isteriz: GAT’ın neden kurulduğunu ve ne amaçla bu yola girdiğini herkese anlatmamız gerekiyor. Eksiklikleri gösterip daha büyük bir GAT oluşturmak senin elinde. Bu topluluğa katılmak için herhangi bir şartımız olmayıp, siyasi düşüncelerimizi ve politik tartışmalarımızı bir kenara bırakıp kapılarımızı herkese açıyoruz. Amacımız siyasi tartışmalar değil, tarihi ve güncel olayları tartışarak aydın bireyler olma yolunda ilerlemektir. Karamsarlık bizim en büyük düşmanımızdır. Karanlıkta yaşamaktansa yok olsak daha iyi olur diyen bir neslin evlatlarıyız. Karanlık tepemize binse de omuz omuza mücadele yolunu buluruz. Mutlaka senin de emeğini vereceğin bir alan vardır. Bu topluluk “ben”in “biz” olduğu yerdir. Ama her birimizin çaba göstermesi şart. Bunun için seni bekliyoruz.

Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?

Okulumuzdaki tüm bireylere Atatürkçü düşünce sistemini anlatmak ve bu yolu onlar için aydınlatmak birincil hedefimizdir. Faaliyetlerimizden de bahsetmiştik fakat bu sene hem bu faaliyetleri daha güzel bir biçimde hayata geçirerek hem de üstüne daha fazlasını koyarak; ulusal günleri anma ve kutlama etkinlikleri, fikir söyleşileri, sempozyumlar, ulusal geziler ve sosyal etkinlikleri gibi faaliyetleri gerçekleştirmek istiyoruz. 

Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Topluluk üyelerimiz, topluluk etkinliklerimiz sayesinde fikirlerini daha iyi ifade edebilme yeteneğini kazanmakta, girişimcilik ve liderlik özelliklerini geliştirebilmekte ve en önemlisi tarihimizin farkına vararak geçmişini bilen ve geleceğini kuran bireyler olma yolunda hayata adım atmaktadırlar.