HABERİ PAYLAŞIN
 
Topluluğunuzu tanıtır mısınız?
 
Sağlık ve Biyomedikal Bilimler Topluluğu 2013 yılında biyomedikal bilimlerin tanıtılması, tıp ve diğer sağlık alanlarındaki gelişmelerin takip edilmesi, bu gelişmelerin topluluk üyeleriyle paylaşılması amacı ile kuruldu.
Üyelerimizin sektör hakkındaki bilgilerini arttırmak, gelişen biyomedikal teknolojilerinin ve sağlık alanındaki gelişmelerin takibini sağlamak amacıyla teknik gezi, konferans, söyleşi, toplantı gibi etkinlikler düzenlemekteyiz. Ayrıca diğer üniversitelerin benzer topluluklarıyla iletişim kurarak ve ortak projeler yürütmeyi sağlamaktayız.
 
Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Topluluğumuz her sene birbirinden farklı etkinlikler düzenlemektedir. Sizlere de özet olarak ifade etmek isteriz.
Ulusal çapta gerçekleşen ve en kapsamlı etkinliğimiz olan “Future Medicine” ile üç gün süresince sağlık kuruluşları yöneticileri ve bu alana katkıları bulunan kişileri; aynı zamanda, sağlık alanında gelecekte olması muhtemel olan değişiklikleri ve yenilikleri hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayacak önemli isimleri çağırarak bizlere konferans vermelerini sağlamaktayız. Gün sonunda ise eğlencelere yer vererek günün yorgunluğunu üzerimizden atmaktayız.
“Nedir Bu Biyomedikal Mühendisliği?” ile hem bölüme yeni gelen arkadaşlarımıza bölümümüzü, hocalarımızı ve hocalarımızın çalıştığı alanlar hakkında bilgi sahibi olmalarını hem de birebir soru sorabilmelerine fırsat tanımayı sağlamaktayız. Bir diğer yandan biyomedikal mühendisliği nedir, ne yapar gibi soruları olan herkese sorularının cevaplarını bulmalarına yardımcı olmaktayız. Bu etkinliğimizi her sene başında düzenli olarak gerçekleştirmekteyiz.
Tek günlük düzenlediğimiz konferans, söyleşi etkinliklerimiz ile sağlık alanında herkesin ilgisini çekebilecek, katılan herkesi eğlendirip düşündürmeyi hedeflemekteyiz.
Her sene birbirinden farklı firmalara ve hastanelere teknik gezi düzenlemekteyiz. Bu sayede biyomedikal teknoloji ürünlerinin son kullanım yeri olan hastaneleri yakından görmek, üretim yapan firmalar hakkında bilgi edinmek kısaca biyomedikal sektörünü yakından tanımayı amaçlamaktayız.
Tabii bunlar haricinde sosyal aktiviteler olmazsa olmazımız. Her sene üye alımı sonrası kahvaltı düzenleyerek birbirimizi yakından tanımayı sağlamaktayız. Karaoke, gece eğlenceleri, Abant gezisi gibi aktivitelerle de dönem içerisinde stresten uzaklaşmaktayız. Geleneksel iftar ile bol sohbete fırsat tanıyıp birbirimizle kaynaşmaktayız.
 
Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?
 
Topluluğumuzda yaklaşık 350 üye yer almakta. Aktif üye sayımız ise 58. Biyomedikal Mühendisliği bölümü çoğunlukta olmak üzere Malzeme ve Nanoteknoloji, Endüstri, Bilgisayar Mühendisliği, Tıp, Psikoloji, İşletme, İç Mimarlık gibi farklı bölümlerden de arkadaşlarımız yer almakta.
Topluluğumuzda Eğitim ve İletişim, Tanıtım ve İnsan Kaynakları ve Sponsorluk olmak üzere 3 ayrı komite bulunmakta. Üye alımı yapıldıktan sonra bizlerle birlikte aktif çalışmak isteyen arkadaşlarımızı yer almak istedikleri komiteye yerleştiriyor, yoğun bir şekilde çalışarak birbirinden farklı, güzel etkinlikler ortaya çıkarmaktayız. Genel üye ve mezun üyelerimizin ise gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerden haberdar olmalarını ve katılmalarını sağlamaktayız.
 
Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?
 
Ekibe katılacak arkadaşlarımızı heyecanla bekliyoruz. Ailemize katılmaları için yapmaları gereken tek şey Ortam’17’de yer alacak standımıza uğrayıp kayıt olmak! Herkesi ailemizin bir parçası olmaya davet ediyoruz.
 
Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?

Gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerden özetle bahsetmiştim. Bu etkinlikler dışında topluluğu geliştirmek için yıllık faaliyetlerimize her dönem farklı organizasyonlar eklemekteyiz. Hedeflerimizden birisi de yurt dışındaki üniversiteler ile bağlantı kurup birlikte etkinlikler gerçekleştirmek. Bunun haricinde aramıza yeni katılacak arkadaşların da yenilikçi fikirlerini dinlemeyi heyecanla beklemekteyiz.
 
Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?

Teknik geziler ile farklı çalışma ortamlarını gözlemleme şansı yakalayarak iş hayatında yapılacak tercihler için bir kapı araladığımızı düşünüyorum. Konferanslar ile ise birbirinden farklı alanlarda çalışan kişilerle tanışıp belki kişinin daha önce hiç duymadığı bir alanda fikir edinmesini sağladığımızı, kariyer planlaması yaparken buna göre kariyerine yön verebileceğini düşünüyorum.