HABERİ PAYLAŞIN
Topluluğunuzu tanıtır mısınız?

Tasarım Atölyesi Topluluğu 2012 senesinde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri girişimiyle kurulmuş, tasarımı herkese tanıtmak ve herkesi tasarıma davet etmek amacıyla çalışmalarına halen devam eden bir topluluktur.

Faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Dönem içerisinde yalnızca tasarım ve güzel sanatlar bölümlerinde okuyan öğrenci arkadaşlarımızı değil tüm bölümlerin öğrencilerini hedef kitle olarak belirlemiş etkinlikler düzenliyoruz. Etkinlik temalarımızı genellikle ortak ilgi odağı olabilecek alanlardan seçiyoruz. Müzik, el sanatları, dijital tasarım, sosyal sorumluluk gibi.

Ekipte aktif olarak kaç üyeniz var? Üyeleriniz hangi bölümlerden? Ekibinizin üye yapısından bahseder misiniz?

Aktif olarak etkinlik organizasyonu, iletişim gibi işleri 8 kişi yürütüyoruz ancak gerekli zamanlarda destek aldığımız ve etkinliklerimize katılım gösteren yaklaşık 200 üyemiz bulunmakta. Ekibimizde baskın bir hiyerarşik düzen mevcut değil, hepimizin sorumlulukları aynı ancak kimimizin yetkileri elbette daha fazla.
 
Yeni katılacak aday üyelere neler söylemek istersiniz? Ekibe katılmak için herhangi bir şartınız var mı?
 
Ekibimize katılmak için herhangi bir şart aramıyoruz. Tek gereklilik sizin istekli olmanız :) Katılmayı düşünen arkadaşlarımız topluluğumuzun adından ötürü lütfen çekimser kalmasınlar, herkese göre işler yapıyoruz.
 
Topluluk hedefleriniz neler? Ne gibi faaliyetler yapmak istiyorsunuz?
 
Ankara çapında ses getirecek tasarım özelinde etkinlikler düzenlemek şimdilik ilk hedefimiz.
 
Topluluk çalışmalarınız lisans eğitiminizi ya da kariyer hedeflerinizi nasıl etkiliyor?
 
Topluluk çalışmalarımız, lisans eğitimimizle doğrudan bağlantılı olması gerekmeksizin iletişim ve yönetim becerilerimizi geliştiriyor olmanın yanı sıra, tasarımla ilgili olan üyelerimiz için kariyer basamaklarında da önemli bir adımı oluşturuyor Tasarım Atölyesi’nde görev alarak. alanı daha yakından tanıyarak ileride ihtiyaç duyacağımız networkleri şimdiden edinme fırsatı buluyoruz.