HABERİ PAYLAŞIN

Yazıma öncelikle kendimi tanıtarak başlamak istiyorum. Ben Mehmet Yerlikaya, İktisat Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim bir yandan da Matematik Bölümü çift ana dal öğrencisiyim. Bu yazımda 2016 yazında katılmış olduğum “Work and Travel” programı hakkında bilgiler ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 

‘‘Work and Travel nedir? Kimler katılabilir?’’ gibi temel sorularla başlamak gerekirse; Work and Travel; Amerikan Büyükelçiliği tarafından kontrol edilen, lisans ve ön lisans öğrencilerinin Amerika’da belli kategorideki işlerde çalışıp, daha sonrasında ise Amerika içerisinde seyahat edebilecekleri bir yandan da yeni kültür öğrenip İngilizcelerini geliştirebilecekleri yaklaşık 3-4 ay süren bir program.

Benim bu programa katılma serüvenim ise 2015 yılında üniversiteye başladığım yıl hazırlıkta okuduğum zamanlarda başladı. Hazırlık eğitimime B kurunda başladım ve C kurunu -yazar burada C kuru sonucunda bölüme geçeceğinden emin - da okuduktan sonra Toefl sınavını geçtiğim takdirde yaz dönemi bölüme geçmiş olacaktım. Bölüme düzensiz öğrenci olarak başlamak istemediğimden böyle bir programa katılmayı okulun ilk günlerinde aklıma koyup araştırmalara başlamıştım. İlk aşamam buydu.

Work and Travel programına aracı bir şirket ile başvurmak zorundasınız. Yaptığım araştırmalar sonucunda Ankara'daki Work and Travel aracı şirketleri ile görüşmeler yaptım ve bana en uygun şartları sağlayan bir şirketle anlaşmamı yaparak programa kaydımı yaptırdım. Bundan sonraki aşama şirketin bana atadığı danışmanım aracılığı ile iş tekliflerini değerlendirmek ve kendim için uygun olan bir işi seçmekti. Bu süreç biraz uzun olsa da en sonunda Texas eyaletinde Galveston adasında "Pleasure Pier" isimli eğlence parkında “ride operatör” pozisyonundaki iş teklifini kabul ettim. Ayrıca şirketin program kapsamında sağladığı hizmetlerden de bahsetmek istiyorum. İş seçimi, vize işlemleri, Amerika’daki konaklama ve uygun uçak bileti ayarlama gibi insanın gözünü korkutan tüm bu süreçte aracı şirketiniz size yardım ediyor.