DERS İÇERİKLERİ

Aşağıda İşletme Bölümü tarafından açılan (İŞL kodlu) derslere ait ders içeriklerine ulaşabilirsiniz. Tabloda derse ait kredi ve AKTS bilgileri de sunulmuştur. Aynı zamanda İngilizce dilinde verilen derslerin adının hemen yanında (İNG) ifadesi eklenerek bu dersler belirtilmiştir.

Ders Kodu Ders Adı Kredi AKTS
İŞL 113 İşletme Yönetimine Giriş 3 6
İşletmecilik temel kavramları, işletmelerin hukuki yapıları ve işletme birleşmeleri, işletme yönetimi ve yönetim fonksiyonları, işletmelerin üretim, pazarlama, finansman ve insan kaynakları yönetimi fonksiyonları, yönetimde planlama, örgütleme, yöneltme, koordinasyon ve kontrol kavramları, sorumluluk ve yetki kavramları, yetki devri, insan kaynaklarının yönetimi.
İŞL 202 Ticaret Hukuku 3 6
Ticarî işletme, tacir ve ticarî işletme türleri, faiz; ticarî iş, tacir yardımcıları, ticaret unvanı ve işletme adı, ticaret sicili; marka ve haksız rekabet, ticarî defterler ve carî hesaplar, şirket kavramı, ticaret şirketleri: adi; kolektif; komandit; limited ve anonim şirketler, kıymetli evrak kavramı ve türleri.
İŞL 211 Örgüt Kuramı 3 6
Örgütler ve örgüt kuramı, strateji, örgüt tasarımı ve etkililik, örgüt yapısının temelleri, örgütün dış çevresi, örgütler arası ilişkiler, imalat ve hizmet teknolojileri, bilgi teknolojisi ve bilgi yönetimi, örgütsel büyüklük, yaşam döngüsü ve kontrol, örgütsel kültür ve etik değerler, yenilik ve değişme, karar alma süreçleri, örgütsel çatışma, güç ve politika, örgütsel tasarımda güncel gelişmeler.
 İŞL 216 Örgütsel Davranış (İNG) 3 6
Örgütsel davranış alanındaki temel ve güncel konuların tartışıldığı bir seminer dersidir. İngilizce yürütülecek dersin çerçevesi dersi veren öğretim görevlisinin araştırma konusuna ve uzmanlık alanına göre farklılık gösterebilir. Temel bazı konular şunlardır: Takım çalışması, liderlik yaklaşımları, bireysel ve grupsal karar alma yöntemleri, örgütsel kültür.
İŞL 233 Pazarlama Prensipleri (İNG) 3 6
Pazarlama kavramı; pazarlama sistemi, pazarlama yönetimi felsefeleri, stratejik pazarlama planlaması, global pazarlama çevresi, tüketici satın alma davranışları, fiyatlandırma; ürün; dağıtım kanalları; tutundurma faaliyetleri; pazarlama araştırması; pazar bölümlemesi ve pazar analizi.
İŞL 254 Yönetim ve Maliyet Muhasebesi 3 6
Maliyet unsurları, maliyet-hacim-kar analizleri, giderlerin mamullere yüklenmesi, sipariş maliyet yöntemi, süreç maliyet yöntemi, aktivite tabanlı maliyet yöntemi, yönetim kararlarında geçerli maliyet analizleri, işletme bütçeleri, standart maliyetler ve sapma analizleri.
İŞL 255  Genel Muhasebe 3 6
Muhasebenin temel kavramları, işletme içinde finansal raporlama, muhasebe bilgi sistemi, işletme faaliyetlerinde muhasebe ve muhasebecinin rolü, muhasebe döngüsü, aktif-pasif, gelir ve gider hesapları, bilanço, gelir tablosu, dönem sonu envanter işlemleri ile finansal raporlama (muhasebe) standartları ile finansal tabloların hazırlanması ve analizi.
İŞL 278 Uygulamalı İstatistik (İNG) 3 6
Basit doğrusal regresyon, çoklu doğrusal regresyon, kukla değişkenler, varyans analizi (ANOVA), zaman serileri analizi, durağanlık, trend analizi, mevsimsel dalgalanma, istatistiksel bilgisayar programları (yazılımları) ile uygulamalar.
İŞL 272 Yöneylem Araştırması (İNG) 3 6
Yöneylem araştırmasına giriş, doğrusal programlama: modelleme ve grafik çözüm, doğrusal programlama: bilgisayar çözümü ve duyarlılık analizi, simpleks çözümü, ulaştırma ve atama problemleri, şebeke analizleri, proje yönetimi, kuyruk teorisi, karar teorisi ve oyun kuramı, doğrusal olmayan programlama.
İŞL 312 İnsan Kaynakları Yönetimi 3 6
İnsan kaynağının etkinliğinde çalıştırılması, rekabetçi üstünlük sağlamak için personelin verimliliği, tatminin planlanması ve bulma, seçme, işe alma, geliştirme, eğitim, değerlendirme, ödüllendirme, ücret yönetimi.
İŞL 313 Müzakere Teknikleri  3 6
Etkin müzakerenin özellikleri, müzakere süreci, güç ve algılama modeli, etkileme modeli, statü, ihtiyaç, amaç ve eylem, müzakerenin anatomisi, beklenen tatmin teorisi, strateji oluşturma, taktik ve karşılama.
İŞL 314 İş Yaşamında Grupların Yönetimi 3 6
Grupları (dinamikleriyle) anlamak, grupların gelişimsel süreci, gruplarda roller, grup içi iletişim, grup içi çatışma, grup içinde sorun çözme ve karar verme, grupları yönetme, grupların değerlendirilmeleri.
İŞL 333 Tüketici Davranışları (İNG) 3 6
Tüketici davranışları kavramları ve prensipleri, satış öncesi süreçler, satın alma süreçleri, ürün ve hizmet kullanımı, paylaşma, elden çıkarma, satın alma sonrası değerlendirme, tüketici analizi, ürün geliştirme, marka değeri, reklamcılık.
İŞL 335 Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri (İNG) 3 6
Araştırma kavramı, sorun çözme, planlama ve karar verme bakımından verilere duyulan ihtiyaç, araştırmanın planlanması ve aşamaları, araştırma metodolojisi ve ilmi metot veri elde etmede örnekleme yöntemi ve araştırmalarda uygulama modelleri, veri toplama yöntemleri, verilerin analizi, araştırma raporunun kapsamı ve özellikleri.
İŞL 336 Pazarlamada Güncel Yaklaşımlar 3 6
Nöro-pazarlama, tüketici algı farklılıkları, sektör bazlı pazarlama (üniversite, tıp vb.), yeni pazarlama araştırma yöntemleri, bireysel satış teknikleri, teorik ve uygulamalı tartışmalar.
İŞL 338 Bilim, Etik ve İnsan 3 6
Bilimin epistemolojisi ve amacı, sosyal sorumluluk, topluma hizmet, sosyal girişimcilik, iş etiği, pazarlama etiği, reklamlarda algı yönetimi, nöro-pazarlama uygulamaları, moda kavramı, çevre bilinci, tüketim, tüketim psikolojisi, tüketim sosyolojisi, teknolojik gelişmeler, iş fikri oluşturma, sosyal girişimcilik.
İŞL 343 Üretim/İşlemler Yönetimi (İNG) 3 6
Üretim yönetiminin tarihi gelişimi, amaçları ve fonksiyonları, diğer bölümlerle ilişkileri, üretim sistemleri, üretim stratejileri, ürün tasarımı ve yeni ürün geliştirme, teknoloji seçimi ve üretim teknolojileri, süreç teknolojileri ve teknoloji yönetimi, karar teorisi, yer seçimi, işyeri yerleştirme, iş tasarımı, iş ölçümü ve uygulamaları.
İŞL 346 İşletmelerde Yenilik Yönetimi 3 6
İnovasyon kavramı, inovasyonun şirketler için önemi, inovasyon çeşitleri, inovasyon yönetimi, inovasyon stratejileri, stratejik güç birlikleri ve ağ organizasyonu, yeni ürün geliştirme süreci, entelektüel sermaye yönetimi, inovasyon ölçümü, inovasyon finansmanı ve ulusal inovasyon sistemleri.
İŞL 361 Finansal Yönetim 3 6
Finansal yönetimin tanımı, amacı, paranın zaman değeri, bugünkü değer kavramı. Firma amacı yatırım finansmanı politikaları, kaynak türleri ve maliyetleri, sermaye bütçelemesi, risk ve enflasyon altında sermaye bütçelemesi, sermaye yapısının net gelir, net faaliyet geliri ve geleneksel yaklaşım açısından incelenmesi, optimal sermaye yapısı. Asimetrik bilgi teorisi. Özkaynak ve yabancı kaynakların değerlendirilmesi ve temettü politikası.
İŞL 362 Finansal Piyasalar ve Kurumlar (İNG) 3 6
Sermaye piyasaları ve temel özellikleri, sermaye piyasası araçları, merkez bankası ve para politikası araçları, mevduat kabul eden kurumlar, yatırım fonları ve ortaklıkları, menkul kıymetlerin özellikleri, birincil ve ikincil piyasalar, faiz oranı teorisi, risk ve getiri kavramları, Türkiye'de menkul kıymetler borsası, opsiyon sözleşmeleri, futures ve forward sözleşmeleri.
İŞL 364 Uluslararası Ekonomi ve Finans (İNG) 3 6
Uluslararası ekonominin temelleri, açık ekonomi makroekonomi modelleri, uluslararası ticaret, döviz piyasaları, kur politikaları, uluslararası finansın prensipleri, forward piyasalar.
İŞL 368 Modern Finansın Prensipleri (İNG) 3 6
Modern portföy teorisi, finansal varlıkları fiyatlama modelleri, finans mühendisliğine giriş, yeni finansal araçlar ve yapılandırılmış ürünler, alternatif yatırım araçları, global finans piyasalarında kullanılan yeni finansal yaklaşımlar.
İŞL 372         Yöneylem Araştırması (İNG) 3 6
Yöneylem araştırmasına giriş, doğrusal programlama: modelleme ve grafik çözüm, doğrusal programlama: bilgisayar çözümü ve duyarlılık analizi, simpleks çözümü, ulaştırma ve atama problemleri, şebeke analizleri, proje yönetimi, kuyruk teorisi, karar teorisi ve oyun kuramı, doğrusal olmayan programlama.
İŞL 381 Yönetim Bilgi Sistemleri (İNG) 3 6
Bilişim sistemleri ve teknolojileri, ofis otomasyonu, bilgisayar ağları ve internet, bilişim kaynakları yönetimi, veri tabanı sistemleri, sistem geliştirim sorun ve süreçlerine giriş; ön inceleme süreçleri; sistem analizi; sistem tasarımı; sistem geliştirme; sistemin işletilmesi ve değerlendirilmesi.
İŞL 384 İşletmelerde Yapay Zeka ve Veri Analitiği (İNG) 3 6
Yapay zekâ ve veri analitiğine giriş, veri odaklı karar alma süreçleri, temel analitik beceriler ve uygulama alanları, SQL ile veri sorgulama ve veri yönetimi, veri görselleştirme araçları (Excel, Tableau, Power BI), makine öğrenmesi temelleri, yapay zekâ kavramları ve sınıflandırmaları, yapay zekâ ve makine öğrenmesinin iş dünyasındaki uygulamaları, pazarlama operasyon yönetimi ve finansta AI ve veri analitiği, ERP sistemleri ve veri analitiği entegrasyonu, yapay zekâ destekli karar destek sistemlerine genel bakış.
İŞL 402 Uygulamalı İşletme Analizi 3 6
İşletmecilikle ilgili temel bilgiler, işletme fonksiyonları (yönetim, pazarlama, üretim, muhasebe ve finans, insan kaynakları), şirket kurma süreçleri, işletmecilikte riskler, örnek olay çalışmaları ve şirket analizleri.
İŞL 405 Uluslararası İşletme Yönetimi (İNG) 3 6
Uluslararası Yönetim konuları, kültürlerarası yönetim, uluslararası piyasalarda karşılaşılan yönetim problemleri analiz edilerek küresel piyasalarda organizasyonun performansını arttırmaya yönelik yönetim modelleri, kültürlerarası iletişim, müzakere teknikleri ve küresel piyasa koşulları.
İŞL 406 Stratejik Yönetim (İNG) 3 6
Stratejik yönetimin temelleri, stratejik analiz, strateji formülasyonu, çevre analizi, stratejileri uygulama ve kontrol, stratejik yönetimde diğer konular (liderlik, örgüt kültürü, iş ahlakı, kriz yönetimi ve plansız değişim, küçük işletmelerde stratejik yönetim, örgütlerde stratejik yönetim sorunları, örnek olay uygulamaları).
İŞL 415 İşletmelerde Seçilmiş Konular 3 6
Yatırım kararları(fizibilite), satınalma-kiralama(hizmet alımı) alternatifleri arasında seçim, piyasaya yeni girerken ve/veya faaliyet halindeyken fiyatlama, insan kaynakları yönetimi( işe alma, işgücü planlama, ücret sistemi vs), opex-capex finanasmanı, reorganizasyon, strateji belirleme, maliyet minimizasyonu gibi temel işletme yönetimi alanlarında gerçek hayattan örnek vakaları tartışmak suretiyle, teori-pratik kombinasyonunu sağlamak.
İŞL 416 Örgütsel Davranış (İNG) 3 6
Örgütsel davranış alanındaki temel ve güncel konuların tartışıldığı bir seminer dersidir. İngilizce yürütülecek dersin çerçevesi dersi veren öğretim görevlisinin araştırma konusuna ve uzmanlık alanına göre farklılık gösterebilir. Temel bazı konular şunlardır: Takım çalışması, liderlik yaklaşımları, bireysel ve grupsal karar alma yöntemleri, örgütsel kültür.
İŞL 419 Kaos, Kriz, İletişim ve Küresel Şirketler 3 6
Kaos ve kriz kavramlarının temelleri, Yeni dünyanın temel özellikleri, Risk toplumu kavramsallaştırması, Kaos ve yönetim hataları, Kaos modelleri, Zayıflıkların ve fırsatların yönetimi, Dayanıklı bir şirket için yönetim sistemlerinin tasarımı, Bilim felsefesi ve yeni bilim paradigması, Dayanıklı şirketler için pazarlama stratejileri, Çalkantılar çağında büyümek, Çalkantılar çağında dijital pazarlama, Big data ve temel kullanım alanları.
İŞL 430 Küresel Girişim ve Dış Ticaret 3 6
Girişimcilik ile ilgili kavramlar, Küresel girişimcilerin özellikleri ve fonksiyonları, Küresel girişimcilerin hazırlaması gereken belgeler ve fizibilite çalışmaları, Dış ticaretin ekonomi açısından önemi ve küresel pazarlar, Dış ticarette kullanılan belgeler ve teslim türleri, Dış ticarette ödeme yöntemleri, Dış ticaret finansmanı – ihracat kredileri, İhracat & İthalat kredileri, Alternatif finansman teknikleri ve Risklerden korunma yöntemleri.
İŞL 432 Uluslararası Pazarlama 3 6
Uluslararası pazarlar, uluslararası pazarlama stratejileri ve giriş yolları; ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma faaliyetlerinin uluslararası düzeyde planlanması, uygulanması ve kontrol edilmesi.
İŞL 437 Pazarlama Kuramı 3 6
Temel pazarlama prensipleri, pazarlama ve tüketici davranışları kuramları, tüketici karar verme süreci, pazarlamanın felsefesi, tüketim kültürü teorisi, alt kültür teorisi, taklit ürünler, feminist yaklaşımlar, netnografi, sembolizm, materyalizm.
İŞL 438 Perakende ve Satış Yönetimi 3 6
Satış kavramı ve  çeşitleri, Stratejik satış planlaması, İlişkisel satış ve avantajları, Satış-fayda ilişkisi, Satış projeksiyonları, Satış yönetimi, Satış etiği, Perakendecilik, Mağazalarda pazarlama karması tasarımı, Satış ve performans ölçü sistemleri, Satış ve yönetim.
İŞL 439 Dijital Marka Yönetimi ve Sosyal Medya 3 6
Yeni dünya ve yeni normal düzenin tanımlanması, bilimsel araştırmalarda temel yaklaşımlar, Marka ve hedef kitleyi anlamak, Doğru markalama için stratejiler, Dijital platformlar, dijital pazarlama ve kurumsal sosyal medya kullanımı, Reklamcılık, reklamın dili ve dijital reklamcılık, Gerilla pazarlama ve dijital versiyonları, Sosyal medya reklamcılığı ve reklam türleri, Dijital çağda teknik araçlar, Dijital kriz yönetimi ve Dijital itibar.
İŞL 441 Üretim Planlaması ve Denetimi (İNG) 3 6
Üretim planlarının dönemsel sınıflandırılması, yönetsel denetim altındaki değişmeler, toplam üretim planlaması, doğrusal planlama, dinamik programlama, sezgisel teknikler, sürekli ve kesikli sistemlerde kısa dönemli planlama, Stok sistemleri- Bağımsız talep durumu, stok modelleri, tamir bakım planlaması, İstatistiksel kalite denetim teknikleri ve toplam kalite yönetimi felsefesi.
İŞL 442 Teknoloji Yönetimi  3 6
Teknoloji ve teknolojiyle ilgili temel kavramlar, teknoloji yönetimi (firma ve ülke seviyesinde), teknoloji yönetim prosesi, teknolojiyi yönetmede kritik faktörler, teknoloji hayat döngüsü, teknoloji planlaması, teknolojinin edinimi ve kullanılması, teknoloji transferi, teknolojik yenilik prosesi, global rekabet ve teknoloji yönetimi, işletme stratejisi ve teknoloji stratejisi.
İŞL 446 Proje Yönetimi 3 6
Proje faaliyetlerinin belirlenmesi; Gantt Şemaları; PERT/CPM şebekelerinin kurulması; kaynak dengelemesi/kaynak dağıtımı; PERT/CPM şebekelerinin bilgisayar çözümü; projelerde maliyet analizi; proje sürelerinin kısaltılması; bilgisayar destekli proje yönetimi.
İŞL 447 Verimlilik Ve Sürdürülebilir Üretim 3 6
Verimliliğin kavramsal çerçevesi, işletme düzeyinde performansın boyutları, verimliliği etkileyen faktörler, verimlilik gösterge çeşitleri ve verimlilik ölçüm metotları, işletmelerde verimlilik sorunlarının teşhisi, verimlilik yönetimi, verimlilik artırma teknikleri, sürdürülebilir üretimin kavramsal çerçevesi, sürdürülebilir üretim araç ve teknikleri, işletmelerde sürdürülebilir üretime dair dünyadan uygulama örnekleri.
İŞL 448 Kurumsal Kaynak Planlama 3 6
Envanter kontrol, malzemenin özlenmesi, stok türleri ve atölye veri toplama;  siparişlerin açılması, sipariş maliyetlerinin hesabı, üretimin izlenmesi, rotaların ve ürün ağaçlarının oluşturulması ve güncellenmesi, malzemelerin teslim alınması ve ürünlerin gönderilmesi, stok tanımları, stokların ERP paketinde tanıtımı, sabit kıymetler, ürün ile ilgili tanıtımlar, reçetelerin tanımı, iş emirleri, operasyonlar, raporlar, bütçenin oluşturulması, nakit akışının düzenlenmesi, borçlar ve alacaklar hesaplarının takibi ürün ve insan kaynakları maliyet hesapları; finansal ve operasyonel raporların hazırlanması, satış siparişlerinin oluşturulması, müşteriye özel ürün oluşturma, müşteriye verilen fiyatların düzenlenmesi, satış ve satın alma raporları
İŞL 452 Dış Denetim 3 6
Muhasebe denetiminin tanımı, önemi ve türleri, denetçinin niteliği, denetim standartları ve denetim süreci, denetim sözleşmelerinin yapılması, denetim esasları, denetimin planlanması, iç kontrol sistemi, hazır değerlerin denetimi, menkul kıymetlerin denetimi, alacakların denetimi, stokların denetimi, mali duran varlıkların denetimi, maddi duran varlıkların denetimi, borçların denetimi, özkaynakların denetimi, gelir tablosu hesaplarının denetlenmesi işlemleri ve denetim raporunun hazırlanması.
İŞL 461 Risk Yönetimi (İNG) 3 6
Risk ve getiri kavramları, finansal risk türleri, risk ve getirinin ölçümü, riske maruz değer, riske maruz değer uygulamaları, riskten korunma araçları, finansal kurumlar için risk yönetimi, risk yönetimi politikaları.
İŞL 462 Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi (İNG) 3 6
Yatırım kavramı, yatırım alternatifleri, yatırım şirketleri, menkul kıymet piyasaları, getiri ve risk, tahvil ve değerlemesi, hisse senedi değerlemesi, ekonomi ve sektör analizi, temel ve teknik analiz, opsiyon, futures ve forward sözleşmeler, portföy seçimi, sermaye piyasası teorisi, portföy yönetimi.
İŞL 464 Kurumsal Yönetim 3 6
Kurumsal yönetim anlayışı, kurumsal düşünce ve kurumsal yapılanma çalışmaları, kurumsal yönetimde dünyadaki gelişmeler, kurumsal yönetim ilkeleri, aile şirketlerinde yeniden yapılanma eğilimi ve kurumsallaşma ihtiyacı, kurumsal yönetimde finansal ve yönetsel konular.
İŞL 465 Gayrimenkul Finansmanı 3 6
Gayrimenkul piyasalarının temel özellikleri, Gayrimenkul finansmanının temel kavramları, ipotek kredileri (mortgage credits) ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler, ipotek kredileri ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler piyasaları, ipotek bankacılığı ve uzman konut finansman kurumları uygulamaları.
İŞL 467 Finansta Seçilmiş Konular 3 6
Uluslararası döviz, emtia, hisse senedi, tahvil piyasaları. Piyasalar arası analizler. Alım-satım işlemleri. Öncü finansal ve ekonomik göstergeler. Önemli piyasa rasyoları.
İŞL 468 Para ve Sermaye Piyasalarında Özel Konular 3 6
Sermaye Piyasalarında Alternatif Yatırım Araçları, Girişim Sermayesi Yatırım Araçları, Sermaye Piyasalarında Girişim Sermayesi Yatırım Fonları, Sermaye Piyasalarında Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıkları, Türkiye’de Girişim Ekosisteminin Gelişimi, Girişim Sermayesi Yatırım Fon ve Ortaklıklarının Farkları, Girişim Yatırımlarında Global Trendler, Çıkış Stratejileri: Halka Arz, Satış, M&A, Girişim Sermayesi Yatırımlarında Yeni Araçlar, ESG ve Etki Yatırımı.
İŞL 469 Finansal Teknoloji (FinTek) 3 6
Finansta Teknolojik Trendler, Blok Zinciri ve Şifreleme, Bitcoin Ve Diğer Kripto Paralar, Akıllı Kontratlar ve Tokenler, Uluslararası Para Sistemleri, Açık Bankacılık ve Dijital Ödeme Sistemleri, Dijital Danışmanlık Sistemleri, Finans ve Yapay Zeka, Finans Piyasalarında Algoritmik İşlemler, Finansal Teknoloji Regülasyonlar, Finansal Teknolojide Etik ve Sürdürülebilirlik.
İŞL 499 Serbest Araştırma 3 6
Bir öğretim üyesi rehberliğinde yürütülen bireysel araştırma dersi: İşletmecilik Fonksiyonlarına Dair Araştırma Konusu Belirlenmesi ve Araştırma Tasarımı, Literatür Taraması, Araştırma Önerisi Yazım Süreçleri, Analiz Yöntemlerinin Uygulanması, Sonuç Raporlama Yöntemleri, Araştırma Raporu/Makalesi Yazımı.

 

İşletme Bölümü Tarafından Açılan Servis Dersleri

İŞL 161 Finansa Giriş 3 6
Paranın zaman değeri, net bugünkü değer ve piyasa etkinliği, parave sermaye piyasaları, tahvil, hisse senedi ve türev ürünler, finansal tabloların analizi, sermaye bütçelemesi ve finansman kararları, risk-getiri ilişkisi, çeşitlendirme ve Sermaye Varlık Fiyatlama Modeli (CAPM), finansal piyasalar, kurumsal finans ve yatırım kararları arasındaki ilişkilerin bütüncül değerlendirilmesi.
İŞL 212 İşletmecilik Bilgisi 3 6
İşletmecilik temel kavramları, işletmelerin amaçları ve işletmelerin türleri, işletmelerin kuruluş yatırımı ve kuruluş yatırım araştırmaları, işletme yönetimi ve yönetim fonksiyonları, işletmelerin üretim, pazarlama, finansman ve insan kaynakları yönetimi fonksiyonları.
İŞL 353  Muhasebe ve Maliyet Muhasebesi  3 6
Muhasebenin temel kavramları, aktif-pasif, gelir ve gider hesapları, bilanço, gelir tablosu, finansal tabl