HABERİ PAYLAŞIN

ÖSYM tarafından açıklanan 2020 yılı ikinci dönem TUS sonuçlarına göre TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, %40 yerleşme oranıyla Türkiye üçüncüsü oldu.

Değerlendirmeye alınan Temel Tıp Bilimleri ve Klinik Tıp Bilimleri ortalama puanları sırasıyla 56,46 ve 56,27 olan mezunlarımız, sırasıyla 3. ve 4. sırada yer aldı.

Sınava giren 30 mezunumuzdan 12’si hedefledikleri uzmanlık alanına yerleşirken; ilk 100'e giren iki mezunumuz Hacettepe Üniversitesi Ortopedi Anabilim Dalını kazandı. Ankara Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı, Gazi Üniversitesi Ortopedi Anabilim Dalı, Ege Üniversitesi Nöroşirurji Anabilim Dalı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kadın Doğum, Dermatoloji, Ortopedi, Patoloji Ana Bilim Dalları ise mezunlarımızın yerleştiği diğer yerler arasında bulunuyor.

2013 yılında kurulan ve ilk mezunlarını 2019’da veren Tıp Fakültemizin mezunlarını kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.