Değerli Öğrencilerimiz,

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi çift ana dal/yan dal programına başvurular 02-03 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

Öğrencilerimiz burada bulunan formu doldurduktan sonra e-posta ile Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nün capyap@etu.edu.tr adresine gerekli belgelerle ileteceklerdir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Çift Ana Dal - Yan Dal Program Kontenjanları

Başvuruda İstenecek Belgeler:

Çift ana dal/yan dal başvurusu yapacak öğrenciler;

-ÖSYM puan kartı ve Yerleştirme Sonucu başvuru formu ile birlikte e-posta mesajına eklenecektir.

-TOEFL belgesi kendisinde olan öğrencilerimiz belgeyi taratıp e-posta mesajına ekleyeceklerdir. TOBB ETÜ’de TOEFL’a girenler için ÖİM Yabancı Diller Bölümünden temin edecektir.(çift ana dal başvurularında belge ibraz etmek zorunludur.)

-Transkript belgesi (Yaz dönemi başvuruları için pandemi nedeniyle ÖİM tarafından eklenecektir.)

ÖNEMLİ NOT:

2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde yabancı dil hazırlık programından bölümlerine şartlı geçiş yapan öğrenciler için 2021-22 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren yapacakları Çift Ana dal ve Üniversite içi Yatay Geçiş başvurularında TOEFL belgesi şartı aranmayacaktır.

Ancak öğrencilerin mezuniyet için anadalında sağlamakla yükümlü oldukları TOEFL sınavından başarılı olma şartı; çift anadal programlarından mezun olurken de aranacaktır.

Üniversite içi yatay geçiş ile bölüm değişikliği yapan öğrencilerin de geçtikleri programdan mezun olmak için bu şartı sağlamaları gerekmektedir.