Yatay Geçiş Başvurusu Yapan Öğrenciler için Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Bilgileri

2022-2023 akademik yılında üniversitemize Yatay Geçiş başvurusunda bulunan ve sınav ücretini ödemiş olan öğrenciler için 01 Eylül 2021 Perşembe günü 14.00’te Düzey Belirleme, 02 Eylül 2022 Cuma günü saat 09.30 ve 12.30 da Yeterlik sınavı (TOEFL-ITP) Yabancı Diller Bölümü binasında yapılacaktır. Düzey Belirleme Sınavında 70 ve üzeri puan alan adaylar Cuma günü yapılacak olan Yeterlilik Sınavına girmeye hak kazanacaktır. Öğrencilerin Yeterlilik Sınavına gireceği oturum 01 Eylül 2021 Perşembe günü Yabancı Diller Bölümü web sayfasından (https://www.etu.edu.tr/tr/bolum/yabanci-diller-bolumu) duyurulacaktır.

Gerekli kontrollerin yapılması için öğrencilerimizin sınavdan en geç yarım saat önce sınav binasında olmaları gerekmektedir.

Yeterlik sınavında 513 ve üstü puan alıp başarılı olan öğrenciler (İng. Dil. Ve Edebiyatı: 550) lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

Öğrencilerimiz sınav ücretini 29 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 17:00'a kadar aşağıda belirtilen ETÜ-SEM hesabına sınav ücretini (55 Avro) ödeyerek sınava kayıt olabilirler. Belirtilen süreden sonra yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir. Kayıt olurken doğru bilginin verilmesi önemlidir.

Hesap Bilgileri

Hesap Ad:      TOBB ETÜSEM

IBAN No:       TR42 0006 2000 1700 0009 0930 59 (Avro hesabı)

Dekont Açıklaması:  Öğrenci No-Ad-Soyadı (YATAY GEÇİŞ İÇİN ibaresi ile birlikte)

TOEFL ITP sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren 7-10 gün içerisinde üniversitemiz web sitesi Yabancı Diller Bölümünde duyurulacaktır.

(*) KABUL alan öğrenciler için; Hazırlık sınıfında başarısız olan (azami süre olan iki yıllık süresi dolan) öğrencilerin öğretim dili yabancı dil olan programlara başvurmaları halinde tekrar hazırlık sınıfı eğitimi alamayacakları, ancak başvurulan üniversitenin istediği yabancı dil yeterlilik belgesini sunmaları veya yapılacak yabancı dil sınavında başarılı olmaları halinde kayıtlarının yapılması mümkün olacaktır. Yabancı dil hazırlık sınıfında iki yıllık azami süreyi doldurmamış olan öğrenciler kalan süreleri boyunca hazırlık sınıfı eğitimi alabilecekler. Ancak hazırlık sınıfı azami süresi olan iki yılın sonunda başarısız oldukları takdirde Türkçe eğitim veren programlara geçiş yapabileceklerdir.

TOEFL ITP örnek sınav sorularına bu linkten ulaşabilirsiniz.