Yatay Geçiş Başvurusu Yapan Öğrenciler için Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Bilgileri

İngilizce Sınav Takvimi

Sınav

Yer

TOEFL ITP Yeterlik Sınavı

10 Eylül 2020  Perşembe    14:00

YDB Binası

Düzey Belirleme Sınavı

21 Eylül 2020  Pazartesi     10:00

Çevrimiçi

1. TOEFL ITP Yeterlik Sınavı

Yatay geçiş başvurusunda bulunan tüm öğrenciler 10 Eylül 2020 Perşembe günü saat 14.00’da sınav ücretini yatırmak kaydıyla Yeterlik Sınavı TOEFL ITP’ye girebileceklerdir.

Yabancı Dil Yeterlik Sınav ücreti olan 440 TL’nin aşağıdaki hesaba en geç  4 Eylül 2020 Cuma günü saat 12:00’a kadar yatırılması gerekmektedir.

Kayıt olurken öğrenci no, ad-soyad bilgisinin doğru verilmesi önemlidir.

Hesap Bilgileri:

Hesap Ad: TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Banka Ad: Garanti Bankası

Şube Adı/Kodu: Mustafa Kemal Mahallesi Şubesi/1332

Hesap No:      629 84 60

IBAN No:       TR28 0006 2001 3320 0006 2984 60

Dekont Açıklaması:  TC Kimlik No, Ad-Soyad, Yatay Geçiş Sınav Ücreti

Sınav ücretinin ödendiğini belirten dekontu lütfen saklayınız.

- Sınava girecek öğrencilerin yanlarında fotoğraflı bir kimlik bulundurmaları gerekmektedir.

- Bu sınavdan 677 üzerinden 500 ve üzerinde puan alan öğrencilerin (İngiliz Dili ve Edebiyatı için 550) bölümlerine geçiş işlemleri yapılacaktır.

1. Düzey Belirleme Sınavı

TOEFL-ITP sınavında başarılı olamayıp TOBB ETÜ İngilizce Hazırlık Programı’na devam etme koşulu ile yatay geçiş yapacak öğrenciler (2 yıllık azami hazırlık programı süresini tamamlamamış olanlar) 21 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 10:00’da uzak.etu.edu.tr adresi üzerinden Online Düzey Belirleme sınavına gireceklerdir. Online düzey belirleme sınavı ile ilgili 18 Eylül Cuma günü saat 10:00’da uzaktan eğitim verilecektir. Sisteme girebilmek için gerekli olan hesap bilgileri başvurulardan sonra Bilişim Teknolojiler Müdürlüğü tarafından mail ile bildirilecektir.

- Sınav uygulaması iki platform üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrenciler bilgisayardan uzak sistemine bağlanıp, cep telefonları, tablet ya da başka bir bilgisayardan Zoom ID’leri ile giriş yapacaklardır. Zoom hesabına bağlanılan cihazın sınavı çözen öğrenciyi ve sınavın bulunduğu ekranı gösterecek biçimde konumlandırılması gereklidir. Teknik gereklilikler ve sınav yönergesi daha sonra duyurulardan takip edilebilir.

- Öğrencilerimiz sınava girecekleri Zoom IDleri Yabancı Diller Bölümü duyurularından öğrenebilirler.

- Sınav sonuçları Üniversitemiz web sitesinde duyurulacaktır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.