Yatay Geçiş Başvurusu Yapan Öğrenciler için Yabancı Dil Yeterlik Sınavı Bilgileri

2021-2022 akademik yılında üniversitemize Yatay Geçiş başvurusunda bulunan ve sınav ücretini ödemiş olan öğrenciler için 23 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 14:00’da Yabancı Diller Bölümü binasında Yeterlik sınavı (TOEFL-ITP) yapılacaktır.

Gerekli kontrollerin yapılması için öğrencilerimizin en geç 13.00’da sınav binasında olmaları gerekmektedir.

Yeterlik sınavında 500 ve üstü puan alıp başarılı olan öğrenciler (İng. Dil. Ve Edebiyatı: 550) lisans programlarına kayıt yaptırabilirler. TOEFL-ITP sınavında 400 puanın altında alan öğrencilerin TOBB ETÜ İngilizce Hazırlık Programı’na devam etme koşulu ile yatay geçiş yapacak öğrenciler (2 yıllık azami hazırlık programı süresini tamamlamamış olanlar) 13 Eylül 2021 Pazartesi günü Hazırlık Bölümüne kayıt yaptıracak öğrenciler için düzenlenecek olan Düzey Belirleme Sınavı’na girmeleri gereklidir. Düzey Belirleme Sınavı ile ilgili detaylar için Yabancı Diller Bölümü web sayfasında yer alacak duyuruların takip edilmesi gereklidir.

Sınava katılacak tüm öğrencilerin HES kodu temin etmesi zorunludur.

HES kodunuzu temin ederek burada bulunan formu 19 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 17:00’a kadar doldurmanız gereklidir.

TOEFL-ITP için sınav ücreti 440 TL olup ücretin 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat öğlen 12:00’a kadar TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi TR28 0006 2001 3320 0006 2984 60 nolu IBAN’a “TC kimlik no, ad-soyad ve yatay geçiş sınav ücreti” açıklaması ile yatırılması ve sınav günü dekont ile Üniversiteye gelinmesi gerekmektedir.

TOEFL ITP sınav sonuçları, sınav tarihinden itibaren 7-10 gün içerisinde üniversitemiz web sitesi Yabancı Diller Bölümünde duyurulacaktır.

(*) KABUL alan öğrenciler için; Hazırlık sınıfında başarısız olan (azami süre olan iki yıllık süresi dolan) öğrencilerin öğretim dili yabancı dil olan programlara başvurmaları halinde tekrar hazırlık sınıfı eğitimi alamayacakları, ancak başvurulan üniversitenin istediği yabancı dil yeterlilik belgesini sunmaları veya yapılacak yabancı dil sınavında başarılı olmaları halinde kayıtlarının yapılması mümkün olacaktır. Yabancı dil hazırlık sınıfında iki yıllık azami süreyi doldurmamış olan öğrenciler kalan süreleri boyunca hazırlık sınıfı eğitimi alabilecekler. Ancak hazırlık sınıfı azami süresi olan iki yılın sonunda başarısız oldukları takdirde Türkçe eğitim veren programlara geçiş yapabileceklerdir.

TOEFL ITP örnek sınav sorularına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kampüs ve Bina Kuralları

Üniversitemizde yapılan sınavlar, en üst düzeyde önlemler alınarak sürdürülmektedir. Sınava girecek öğrencilerimizin yazılı kurallara ve görevlilerin uyarılarına dikkatle uyması öğrenci ve öğretim görevlilerimizin sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

• Yüz yüze yapılacak her sınav oturumundan önce bina ve sınıfların temizliği Sağlık Bakanlığı COVID-19 pandemi dönemi temizlik, dezenfeksiyon ve temiz havalandırma ilkelerine uyularak yapılacaktır.
  • Kampüse geldiğiniz andan itibaren ve sınav boyunca maske takılması zorunludur. Maskenin ağzı ve burnu kapattığından emin olunmalıdır.
  • Kampüs girişinde ateş ölçümü, Yabancı Diller Bölümü bina girişinde maske, su dağıtımı yapılacaktır.
  • Girişte ve katlarda görevliler olacak, öğrenciler binaya tek tek alınacak ve sosyal mesafe kurallarına göre sınıflara yönlendirileceklerdir.
  • Sınıflarda dezenfektan ve yedek maske bulundurulacaktır.
  • Asansörler kullanıma kapalı olacaktır.
  • Sınıflarda oturma planı sosyal mesafe kuralları gözetilerek düzenlemiştir.
  • Sınav süresince sınıflar düzenli olarak havalandırılacaktır.
  • Sınav sonunda sınıflar tek tek ve sırayla boşaltılacaktır. Çıkışlar 2 farklı merdivenden yapılacaktır.
  • Öğrencilerimiz sınav binasına cep telefonları ile gelebilecek ancak telefonlarını sınav esnasında gözetmene teslim edeceklerdir. Sınıf listeleri binada asılı olmayacaktır. Öğrencilerimiz bu listeleri web sayfamızdan görüntüleyebileceklerdir.
  • Öğrencilerimizin sınavlara varsa öğrenci kimliği, yoksa T.C. Nüfus kâğıdı, ehliyet veya pasaporttan birini ve kalem ve silgi gibi gerekli kırtasiye malzemelerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  • Sınava katılacak öğrencilerimizin dışında kalan kişilerin (ebeveynler vb.) Yabancı Diller Bölümü Binası’na girişleri kesinlikle yasaktır.

Güvenliğimiz için binaya giriş ve çıkışlarda personelin uyarılarına ve yazılı kurallara dikkatle uyum gösterelim.