2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi TOBB ETÜ İçi Yatay Geçiş Başvuruları dönemi üniversite içi yatay geçiş formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Üniversite İçi Yatay Geçiş Başvuruları (2022/2023 Güz Dönemi): 01-02 Eylül 2022

Taban Puanına Göre Yatay Geçiş

1.Başvuru yapılan program aynı veya farklı puan türünde olabilir.

Akademik Başarı Puanına Göre Yatay Geçiş

1.En erken ikinci sınıfın birinci dönemine, en geç üçüncü sınıfın birinci dönemine yatay geçiş yapılabilir.

2.Yetenek sınavı ile öğrenci almış olan programlara yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

Sonuçların İlanı

Yatay geçiş için başvuran adayların değerlendirme sonuçları, Üniversitenin internet sayfasında Öğrenci İşleri Haber/Duyurular kısmında duyurulur.

ÖNEMLİ NOT:

-2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde yabancı dil hazırlık programından bölümlerine şartlı geçiş yapan öğrenciler için 2021-22 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren yapacakları Üniversite içi Yatay Geçiş başvurularında TOEFL belgesi şartı aranmayacaktır.

-Üniversite içi yatay geçiş ile bölüm değişikliği yapan öğrencilerin de geçtikleri programdan mezun olmak için bu şartı sağlamaları gerekmektedir.