Değerli Adaylar,

2022-2023 eğitim öğretim yılı Güz Dönemi yatay geçiş başvuru değerlendirmeleri sonuçlanmıştır.

Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Burada bulunan bağlantıdan T.C. Kimlik Numaranızı girerek sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Öğrencilerin kayıtlı oldukları kurumdan aldıkları dersler değerlendirilerek hangi sınıfa intibak ettirilecekleri ilgili Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla belirlenecektir.

Kayıt yaptıran öğrencilerin özlük dosyaları yükseköğretim kurumundan yazılı olarak talep edilecektir.

Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 8-9-10 Eylül 2022 tarihlerinde aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte Öğrenci İşleri Müdürlüğü ofisinde yapılacaktır.

Kayıt İçin Gereken Belgeler

• İkametgah Belgesi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf (4,5 cm X 6 cm boyutunda ve son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır),
  • Öğrenci bilgi formu (Kayıt sırasında doldurulacaktır)
  • ‘‘Yatay Geçişine Engel bir durum bulunmamaktadır’’ ibaresi yer alan Öğrenci Belgesi (Bu belgeyi başvuru sırasında sunan öğrenciler başvuru belgesinin aslını getirmelidir.) (Engel yoktur belgesi bulunmadan kayıt yapılmayacaktır.)
  • Eğitim ücretinin ilk taksitinin öğrenci adı soyadı belirtilerek Üniversite hesabına yatırıldığını gösterir banka dekontunun aslı.
  • Yatay geçiş başvurusu kabul edilen ve İngilizce Hazırlık Programı Eğitim-Öğretim Esaslarına İlişkin Yönerge nin 6. Maddesinde belirtilen sınav sonuçlarına sahip olmayan öğrencilerin Yabancı Diller Bölümü’nün yapacağı sınava katılmaları gerekmektedir.
    (Türk Dili ve Edebiyatı, Görsel İletişim Tasarımı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerine kabul alan öğrenciler hariç)
    Sınav ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.